Otilia Ciocan
462 vizualizări 11 iul 2014

"Dosarul constituit în urma sesizării a fost declinat, la data de 2 iulie 2014, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că faptele care fac obiectul sesizării nu atrag competenţa de soluţionare a DNA", precizează DNA, într-un răspuns transmis la solicitarea MEDIADAX.

Reprezentanţii Parchetului instanţei supreme au precizat, tot pentru MEDIAFAX, că dosarul a fost înregistrat la Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Deputatul Sebastian Ghiţă a fost reclamat la DNA de fostul director general AMPOSDRU la jumătatea lunii mai.

"A făcut presiuni şi când am fost la POSDRU, şi la POSCCE, şi la Ministerul Fondurilor Europene. Peste tot. Şantajul continuă. Sunt oameni care vor începe să vorbească. Eu doar am început", declara, la acel moment, pentru MEDIAFAX, Carmen Roşu.

Carmen Roşu susţinea că presiunile exercitate asupra sa de Sebastian Ghiţă "au fost cu un puternic impact emoţional".

"Şantajul la care a recurs respectivul m-a afectat în mod deosebit, mai ales că lucrez în sistemul de stat de peste 18 ani şi am gestionat fonduri europene de patru miliarde de euro. (...) Faptul că mi-a fost reorganizat postul, singura cale de a fi eliminată din sistem, denotă modul în care sunt 'trataţi' cei incomozi din administraţia publică. Problema semnalată este cu atât mai gravă cu cât este vorba de bani europeni şi, după cum ştim cu toţii, fraudele din bani europeni sunt sancţionate şi nu pot fi trecute cu vederea", adăuga Roşu.

Pe de altă parte, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a decis, la începutul săptămânii, clasarea dosarului în care primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, l-a acuzat pe Sebastian Ghiţă că l-a ameninţat, "pentru că nu existau suficiente probe pentru a dovedi fapta".

Citește și: