Liviu Dadacus - Mediafax
562 vizualizări 9 oct 2017

Solicitat să comenteze faptul că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a lansat o nouă variantă, ca Inspecţia Judiciară să fie o instituţie autonomă, cu propria lege de funcţionare, Dragnea a precizat: „Dar nu e o nouă variantă. Eu am spus de la început, pe 24 august, că trebuie să abordăm cum mai mult calm şi cu mai multă aşezare aceste propuneri de modificare şi încă de atunci a spus ministrul că una dintre variante este să fie o instituţie autonomă”.

„Eu am spus în mai multe rânduri că poate e bine să fie o instituţie autonomă şi cred că vom merge către această variantă”, a subliniat Dragnea.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, în 25 august, că a propus ca Inspecţia Judiciară „să nu fie sub nicio umbrelă", nici la Consiliul Superior al Magistraturii, nici la ministerul Justiţiei.

„Miercuri, avansam şi o altă propunere, o altă formulă, dar nu am văzut pe nimeni să spună că e bine sau nu, ca Inspecţia Judiciară să nu fie sub nicio umbrelă, nici a CSM, nici a MJ, să fie o entitate autonomă, ca un corp de control în ghilimele, care verifică, să rămână autonomă, dar cu aceleaşi competenţe, să aibă buget propriu, sediu, propriu, angajaţi proprii, competenţe proprii şi să răspundă pentru ceea ce face", a spus Toader la acel moment.

 

Citește și: