275 vizualizări 11 apr 2019

"Bănuiesc că sunt mulţi şi la noi pregătiţi să candideze şi sumt mulţi care şi-ar dori. O să luăm decizia după europarlamentare. Am fost întrebat şi eu – candidaţi, nu candidaţi. O să decidem după europarlamentare. Indiferent, Iohannis are o singură obsesie - ori să intru la puşcărie Mie nu mi-e frică de Iohannis. Eu aşa ştiu şi nu ştiu de acum (îi e frică de o candidatură a lui Dragnea – n.r.). Iohannis nu e greu de bătut pentru că nu a făcut nimic 4 ani şi jumătate. Nu a făcut decât rău. Blocaje şi blocaje. Am citit pe undeva că pe Facebook a început să i se spună Blocanis. O să rămână cu referendumul ăsta inutil", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Întrebat dacă regretă că PSD nu l-a suspendat pe Klaus Iohannis până acum, liderul PSD a precizat că şeful statului nu era de suspendat. "Pe de altă parte, colegii de la ALDE nu au fost niciodată de acord cu această chestiune. Era o chestiune de aritmetică. Noi am mai spus de asta, dar nu ieşea. Nu aveam majoritate", a completat Dragnea.

Preşedintele PSD a menţionat însă că relaţia cu formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu este una bună, recunoscând că au existat tensiuni.

"Mi-aduc aminte de întâlnirea cu colegii de la ALDE şi discutam despre OUG 114, ordonanţă care are prevederi foarte, foarte bune. Era atmosfera foarte bună şi ne uitam pe ştiri tensiuni în coaliţie. Se ceartă Dragnea cu Tăriceanu. Eu îi înţeleg pe colegii din presă că în lipsă de altceva dau, că se ceartă ăia. Domnule, sunaţi-ne şi întrebaţi-ne. Nu, nu sunt tensiuni în coaliţie şi nu au fost. Şi în 2016, 2017, 2018 am funcţionat bine. Ultimii ani nu au fost uşori, cu multe tensiuni, presiuni, provocări. Contribuţia ALDE e esenţială. Repet cu perioadă tensionată", a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că e pregătit să îşi asume candidatura la alegerile prezidenţiale, după ce o să vadă datele din sondaje. El a afirmat că a discutat în cadrul coaliţiei şi anunţul despre o eventuală candidatură îl va face după europarlamentare.

Citește și: