Sorina Ionaşc
3064 vizualizări 31 iul 2015

Deşi în ultima perioadă au existat momente de neînţelegere între Victor Ponta şi Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD îşi asumă vina şi susţine că prietenia lor va continua. Pe de altă parte, acelaşi Dragnea îl critică pe premier pentru deciziile luate, scriind că a făcut "câteva gesturi anapoda" şi "a părăsit regulile prieteniei".

"În ultima perioadă însă, când asupra lui Victor politica a adunat nori grei, prietenul meu a început să dea semne de răceală. Sunt convins că presiunea în care a lucrat în ultima vreme l-a făcut să-şi piardă calmul şi echilibrul, iar acest nepreţuit prieten al meu mi-a creat impresia că, dintr-o dată, ne-am răcit. Am crezut că prietenii nu se lasă unul pe celălalt în nedumerire, că prietenii îşi telefonează oricât de grave ar fi împrejurările, că prietenii işi cer unul altuia ajutorul la greu. Ei bine, fiindcă tânărul meu prieten a făcut câteva gesturi anapoda, pentru că a părăsit o vreme toate aceste reguli ale prieteniei, m-am grăbit să-i fac reproşuri în public", a scris Liviu Dragnea, pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSD susţine că, prin mesajul său, vrea să lămurească faptul că nu a candidat la şefia partidului "pentru a regla conturile", ci pentru că "aşa a crezut că e mai bine pentru partid".

În altă ordine de idei, preşedintele interimar al PSD respinge acuzaţiile de trădare, spunând că nu el este cel care a trădat.

"Am auzit cuvântul trădare, şi, probabil, îl voi mai auzi. Cei care mă cunosc ştiu că acest cuvânt, dacă a existat vreodată între noi doi, nu se referă la mine. Sunt un provincial sentimental, cu păcatele şi cu limitele lui, iar prietenia e o limită pe care m-am străduit mereu să n-o încalc", a mai scris Dragnea, pe reţeaua de socializare.

Aflat la sediul PSD, şeful interimar a venit şi cu alte precizări, spunând că nu există disensiuni între el şi Victor Ponta, dar că "dacă cineva vorbeşte de trădare, nu el este cel care a trădat". "E vorba de cineva care ne-a trădat şi pe mine şi pe Victor", a spus Dragnea, scurt, fără să dea şi alte explicaţii.

În plus, el susţine că, într-adevăr, a colaborat cu PNL "în folosul ţării, aşa cum ar trebui să colaboreze cu Opoziţia orice politician aflat la putere". Şi cu "binomul" susţine că a colaborat, explicând că a fost nevoit să lucreze cu DNA atunci când era acnhetat.

Cu toate acestea, Liviu Dragnea îl asigură pe Victor Ponta de prietenia lui.

"Am puţini prieteni la care ţin cu adevărat, iar Victor e unul dintre aceşti puţini. Chiar dacă prietenia cu el mi s-a tras de la politică, cu timpul ea a evoluat separat. I-am fost şi mi-a fost alături în clipe grele şi în clipe frumoase, ne-am stat unul altuia aproape la bine şi la rău, ne-am bucurat împreună de marile victorii politice şi ne-am amărât de multe ori, în doi, când lucrurile au ieşit prost. Prietenia mea pentru el este azi intactă. Il asigur că, oricât de grea i-ar fi povara pe care a ales s-o poarte, eu o să-i stau mereu alături cu vorba şi cu fapta. Nu contează cine cum a votat într-o adunare politică, nu conteaza cine pe cine a sprijinit. Am fost apropiaţi şi sper să fim în continuare la fel de apropiaţi, fiindcă nu se pot şterge cu buretele cei aproape şase ani de când am pornit împreună să facem lucruri pe care le-am vrut mari", a mai scris Dragnea.

 

 

Citește și: