Gandul.info
Raluca Pancu
1364 vizualizări 4 oct 2017
"Nu vreau să fug de întrebarea asta. Eu ce am văzut, ieri, la Înalta Curte mi-a adus aminte despre ce am auzit despre metodele sovietice, în care justiţia nu trebuia să fie realizată în sala de judecată, în care în presă trebuia înainte, printr-o campanie foarte bine susţinută financiar şi construită, că cineva deja e vinovat şi că instanţele trebuie să se ia după ce se spune în aceste montaje", a răspuns Dragnea, întrebat despre incidentul de marţi, de la ÎCCJ. 
 
Liderul PSD a vorbit şi despre bărbatul care l-a întâmpinat cu o pereche de cătuşe la ÎCCJ. 
 
"Am văzut că cineva flutura nişte cătuşe. Eu îi sugerez să le pregătească pentru altcineva pentru cea sau cel care i-a instigat să vină acolo. Aşa, ca şi informaţie, domnul care era cu cătuşe a venit după, în holul de la Înalta Curte, şi mi-a arătat de ce era supărat. Primise o amendă şi mi-a zis că dacă eu o rezolv la contestaţie, la instanţă, el iese şi spune că mă susţine. Nu eram doar eu, erau mai mulţi acolo", a adăugat liderul PSD. 
 
În ceea ce îi priveşte pe indivizii care l-au condus spre maşină, la ieşirea din sediul ÎCCJ, şi care i-au îmbrâncit pe reporterii prezenţi la faţa locului, Dragnea a spus că el nu a chemat "pe nimeni". 
 
"În ce priveşte persoanele pe care le-am găsit la ieşire, nu am chemat pe nimeni, eu nu am solicitat nici SPP, eu nu am SPP de când am devenit preşedintele Camerei. Şi eu am fost surprins, şi eu îmi puneam întrebări cine e acolo, nu ştiu dacă cineva a făcut-o din greşeală, intenţionat sau a fost o întâmplare. Nu mi-a plăcut dar o să mai discutăm în perioada următoare", a mai spus Dragnea. 
 

Reamintim că Liviu Dragnea a avut parte de o surpriză, marţi, când a mers la termenul de la Curtea Supremă, în dosarul în care este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu. În timp ce se îndrepta către instanţă, şeful PSD a fost întâmpinat de mai mulţi oameni care i-au strigat „Hoţule!”, „La puscărie!”, unul dintre ei fluturând prin faţa lui Dragnea o pereche de cătuşe. 

Vizibil deranjat, liderul social-democrat nu a răspuns celui care striga, trecând mai departe. În schimb, la ieşirea de la instanţă, acesta a fost condus, în drumul spre maşina sa, de mai mulţi bărbaţi corpolenţi care i-au îmbrâncit pe jurnaliştii ce doreau să obţină răspunsuri de la liderul PSD. 
 
În acest dosar, Dragnea, alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals. 
 
Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".
 
Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.
 
În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana, procurorii spun că “în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.
 
 
 

Citește și: