Cristian ANDREI
2547 vizualizări 2 dec 2014

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, încearcă să estompeze conflictul din interiorul partidului, generat de afirmaţiile critice ale deputatului Sebastian Ghiţă la adresa lui Ion Iliescu. Liderul social-democrat a afirmat că alegerile nu au fost pierdute din cauza lui Iliescu, dar că eşecul de la prezidenţiale a fost cauzat şi de eticheta de comunist pusă PSD. 

”Sunt de acord cu domnul Iliescu că niciun partid, nici al nostru nu poate fi condus ca o corporaţie şi nu este condus şi nu va fi condus ca o corporaţie. Va fi condus ca un partid. Alegerile au fost pierdute şi din cauza acestei etichete de comunist. Eu nu am spus că este vina domnului preşedinte Iliescu, dar s-a strigat asta, s-a scris, s-a spus la mitinguri, au spus-o oamenii, a fost una din cauze, dar nu este de vină Ion Iliescu. Ar fi chiar culmea să dăm vina pe Ion Iliescu”, a fost reacţia lui Liviu Dragnea. 

Întrebat dacă Ion Iliescu ar trebui să facă un pas în spate, Dragnea susţine că Iliescu are locul lui bine stabilit în istoria partidului. 

”Eu nu am folosit niciodată expresia aceasta, un pas în spate, un pas în lateral, că nu suntem la un ansamblu de dansuri. Domnul Iliescu are locul lui foarte bine stabilit, atât în istoria partidului, cât şi în istoria României. Nu e problema Ion Iliescu, categoric. Ion Iliescu a făcut pentru această ţară, ceea ce nu au făcut mulţi la vremea respectivă şi pentru asta este respectat şi recunoscut de foarte mulţi oameni. Nu din cauza lui Ion Iliescu am pierdut noi alegerile. Este important ce a generat acest curent”, a replicat Dragnea. 

Social-democratul a subliniat că nici el şi nici Victor Ponta nu au fost membri PCR. 

”Nu am fost membru PCR şi în continuare avem această etichetă care persistă. Important este că există motive pentru care această etichetă a mai fost crezută. Victor Ponta a spus mereu că nu a fost comunist, mai mult ce să facă. Dacă nu s-a crezut, ce putea să facă mai mult?”, a afirmat Liviu Dragnea.

În şedinţa Comitetului Executiv al PSD de luna trecută, vicepreşedintele Ioan Rus a ridicat discuţia despre eticheta de comunist pe care o are partidul, arătând cu degetul spre Ion Iliescu. Preşedintele de onoare a reacţionat, afirmând: ”mă faci comunist?”.

 

Citește și: