2713 vizualizări 20 oct 2015

Liviu Dragnea a declarat, marţi seară, că PSD nu-i va retrage sprijinul politic lui Victor Ponta. Cu toate acestea, şeful social-democraţilor a fost mult mai tranşant în cazul unei remanieri.

„Daca mâine cade Guvernu,l ce se întamplă de poimâine: PNL şi Klaus Iohannis nu au o soluţie.  Nu avem de gând să - retragem sprijinul lui Victor Ponta. (...) Eu am avut o discutie cu Victor Ponta şi am ajuns la concluzia că trebuie facută o analiză pentru a vedea dacă trebuie facută o schimbare. Eu simt nevoia să se împrospăteze guvernul, dar cel mai bine trebuie să o simtă prim-ministrul”, a spus Dragnea, la Realitatea TV.

Declaraţia sa vine după ce luni şeful PSD a spus că a discutat cu premierul despre efectuarea unei analize asupra activităţii Guvernului se poate termina „nu
neapărat  cu schimbări de miniştri”.

"Ar trebui în perioada următoare, şi el (Victor Ponta - n.r.), şi noi, să ne gândim dacă este nevoie, poate nu este nevoie, de ceva schimbări în structura Executivului. Poate ca membri ai Guvernului sau poate ca secretari de stat. O analiză serioasă trebuie făcută. (...) După o perioadă de funcţionare a acestui Guvern, a oricărui Guvern, este nevoie de această analiză, adică până la finalul anului, care se poate termina nu neapărat cu schimbări de miniştri", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a subliniat că această analiză cade în sarcina premierului, iar apoi acesta va conveni cu liderii PSD dacă se impun sau nu măsuri. "Dacă premierul va considera că are nevoie de o îmbunătăţire a activităţii într-un anumit domeniu sau nu, vom discuta şi dacă vom conveni acest lucru va avea tot sprijinul", a precizat acesta.

Citește și: