Liviu Dadacus - Mediafax
20514 vizualizări 17 oct 2017

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, marţi, că proiectul sesizării CCR privind existenţa unui conflict între Guvern şi DNA, referitor la ancheta emiterii unor HG în speţa Belina, este finalizat, o discuţie pe această temă urmând a avea loc miercuri, în coaliţie.

Întrebat dacă se va ajunge la CCR cu o sesizare privind conflictul DNA-Guvern şi cine o va înainta, Dragnea a răspuns: „Eu cred că se va ajunge”.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în acest sens, Dragnea a spus: „Da. Este făcut proiectul şi cred că astăzi sau mâine e forma finală”.

Întrebat dacă se va discuta miercuri în coaliţie pe această temă, liderul PSD a răspuns: „S-ar putea să fie un subiect şi ăsta. Cred că e bine să discutăm”.

Dragnea a anunţat, acum o săptămână, că Tăriceanu va fi cel care va sesiza CCR în această speţă.

Ulterior, Tăriceanu a negat parţial declaraţia lui Dragnea, menţionând că a cerut serviciilor Senatului să facă o analiză despre această sesizare, urmând ca o decizie să fie luată în coaliţie.

Marţi, şeful Senatului a declarat însă că în cursul acestei săptămâni va decide dacă va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu dosarul Belina, în baza opiniilor pe care le vor formula experţii pe drept constituţional de la Senat.

"Am cerut experţilor care lucrează în Senat pe probleme de drept constituţional să facă o analiză a acestei situaţii şi, în momentul în care voi avea propunerea finală şi concluziile privind oportunitatea sesizării Curţii Constituţionale, vă voi anunţa. Nu va dura foarte mult. Doresc ca în această săptămână această problemă să fie rezolvată. Aştept câteva elemente suplimentare privind conţinutul sesizării şi oportunitatea ei", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Citește și: