Gandul.info
Cristina ANDREI
3142 vizualizări 14 feb 2018

„Domnul Codrin vorbeşte cam mult faţă de poziţia pe care o are în partid. Cam mult şi cam rău", a replicat destul de iritat Dragnea atunci când a fost întrebat cum comentează afirmaţiile secretarului general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, referitoare la faptul că, dacă nu propune revocarea lui Kovesi, ar trebui să-şi pună mandatul pe masă.

Referitor la măsurile pe care crede că ar trebui să le ia ministrul Justiţiei în cazul procurorului şef al DNA, liderul PSD a declarat că, cel mult, Toader poate face propuneri, nu poate să ia nicio măsură, şi că în acest moment cel mai îndreptăţit să ia o decizie argumentată este chiar şeful de la Justiţie. 

„Eu mă aştept să facă ceea ce crede că trebuie făcut şi să fie condus de bunul simţ şi de experienţă, şi de ceea ce se întâmplă în societate şi în sistemul de justiţie. Eu cred că este unul dintre cei mai îndreptăţiţi oameni din România să ia o deczie argumentată, şi într-un sens, şi în altul. Ce n-am înţeles eu este de ce nu s-a pornit o anchetă penală instantaneu. (...) Noi suntem la Parlament, dacă (n.r. Tudorel Toader) vrea să discutăm, cu mare drag", a mai spus Dragnea, care a explicat şi că nu se pune problema comasării DNA şi DIICOT şi că nu înţelege de ce „se tot reîncălzeşte ciorba asta prostească". 

La începutul săptămânii, imediat după difuzarea publică de către Antena 3 a unor înregistrări furnizate de fostul deputat Vlad Cosma, din care reiese că procurorii DNA ar fi orchestrat fabricarea de probe în dosare importante, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, s-a declarat revoltat de presupusele discuţii şi a făcut un apel la ministrul Justiţiei: „Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate!", i-a transmis acesta.

„Am emoţii despre dezvăluirile făcute ieri seară de colegul nostru, Vlad Cosma, şi în mod clar, trebuie să spunem că sistemul este foarte bolnav, vorbim de o cangrenă generalizată şi trebuie luate măsuri urgent, în momentul ăsta, penale, administrative. Aşteptam deja de dimineaţă o reacţie a procurorului general, nu a venit. Aşteptam o reacţie a ministrului de Justiţie, nu a venit. Aşteptam Corpul de control al ministrului Justiţiei să facă deja ceva în sensul ăsta. Aşa că fac un apel către ministrul Tudorel Toader: Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate, lucrurile au ajuns la paroxism”, spunea luni Codrin Ştefănescu. 

Acesta a fost de părere că nu există un loc pe planetă unde să se întâmple lucruri atât de ciudate şi nefireşti: „Am fost şocat de demonstraţia clară că lucrurile sunt stricate total aici la noi şi că trebuie făcut ceva acum, în ultima secundă. Suntem la doisprezece fără o secundă. Nu ştiu dacă trebuie revocaţi şefi, dacă trebuie deschise anchete penale, dar trebuie făcut ceva pentru că lucrurile au luat-o razna total în România. (...) Am făcut un apel în nume personal, către domnul Tudorel Toader, şi cred că sunt în asentimentul colegilor mei că trebuie să facă ceva concret. Cel puţin văd Corpul de control al ministrului, văd nişte decizii luate astăzi, fireşti”, a adăugat atunci Ştefănescu.

El a arătat şi  că social-democraţii nu mai pot sta cu mâinile încrucişate.

„Avem un coleg arestat, un prim-ministru căruia i s-a redeschis un dosar după opt ani de zile, pe care tot ei l-au închis, în fiecare zi aflăm lucruri ciudate despre colegii noştri şi vânătoarea continuă şi nu mai putem sta cu mâinile încrucişate”, încheia acesta. 

 

Citește și: