Ana Petrescu
265 vizualizări 25 apr 2019

„Am fost de acord şi cu temele enunţate şi cu aceste întrebările, nu le analizăm constituţional sau nu. Am auzit tot felul de păreri, dar nu e treaba noastră. Numai că aceste două întrebări, unii zic că-s trei, a doua fiind două de fapt, să nu ne complicăm, ele au aprobare cvasi unanimă şi nu răspund unei controverse care ar fi în societate. Nu răspunde unei controverse în societate pe această temă şi sunt multe voci care spun că referendumul în sine este inutil pentru scopul prezentat public şi spuneau şi se pare că cel care a initiat referendumul a recunoscut asta, că este un mijloc prin care poate să includă partidele în jurul lui. Nu cred că îl interesează pe Iohannis acele două întrebări, el are o miză, indiferent de legislaţie şi Constituţie, să se implice partidele", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD l-a criticat pe Iohannis şi că a iniţiat demersul după doi ani de la anunţ.

„Într-adevăr s-a mişcat repede. I-au trebuit doi ani ca să facă aceste întrebări. Am o singură temere şi le spun şi colegilor mei şi celor care vor merge la vot că trebuie să fim în primul rând interesaţi de alegerile europarlamentare. Am vorbit cu colegi din ţară şi spuneau că va o căsuţă cu ambele intrebări, că va fi un buletin de vot pentru ambele întrebări. Oameni au început să spună că nu aş prea vrea să mă încurc cu celelalte buletine de vot. <<Eu merg să votez la europarlamentare>>. Eu sper ca AEP să se organizeze foarte bine pentru ca toţi românii să poată vota în bună regulă", a mai spus Dragnea, la Antena 3.

Dragnea: De ce nu a pus întrebarea despre „Se pot graţia abuzurile din justiţie?”

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi seara, că iniţierea referendumului este o acţiune de manipulare, iar preşedintele Klaus Iohannis a ignorat alte teme importante precum omor, viol, pedofilie, terorism sau graţierea abuzurilor din justiţie.

"Este o manipulare. Eu nu spun cu patimă. Aceste două întrebări, ideea referendumului care cuprinde aceste două întrebări sau trei câte sunt, nu are legătură cu o dezbatere serioasă în societate despre ce ai putea să interzici prin amnistie şi graţiere, cum aţi spus omoruri, pedofilie, care există din păcate în România. Ei nu au avut în 2016 nu o să aibă nici acum vreun proiect pentru ţară. Ei spun doar atât – că nu contează lucrurile alea, dar toate frustrările şi supărările pe care le aveţi sunt pentru această cauză. Hai să nu mai discutăm că el şi slugile lui stăm cu capul plecat în faţă străinilor, să discutăm despre ceva care trebuie să fie pentru voi cea mai importantă problemă şi anume justiţia, penali, tot bagajul de cuvinte folosit în acest proiect de manipulare care a început acum ceva ani. Asta e întrebarea fundamentală. Numai astea sunt grave?", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD spune că sunt alte teme importante care ar fi trebuit incluse.

"De ce nu a făcut o listă – omor, viol, pedofilie, terorism? De ce nu a pus şi alte întrebări? De ce nu a pus întrebarea despre <<se pot graţia abuzurile din justiţie?>>. Ceva legat de oamenii sau cu gândul la oamenii care au fost distruşi. Aşa cred că este răspunsul corect, dar revin şi spun că asta e cea mai importantă întrebare. Aţi ridicat cortina şi au rămas goi-goluţi cu tot adevărul pe care vor să îl acopere", a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea: Asta oferă ei de ani de zile, minciună, ură, violenţă, dezbinare, lipsă de patriotism

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis şi partidele PNL-USR şi Pro România că oferă de ani de zile minciună, ură, violenţă, multă gălăgie şi lipsă de patriotism, afirmând că românii trebuie să voteze în cunoştinţă de cauză.

"Aici e PSD. Aici e Iohannis plus PNL-USR şi Pro România. Hai să vedem ce oferim noi şi ce oferă ei. Oamenii să decidă dar trebuie să fie în cunoştină de cauza. Asta oferă ei de ani de zile, minciună, ură, violenţă, multă gălăgie, dezbinare, lipsă de patriotism, tăieri de pensii şi salarii şi lista poate continua. Oamenii trebuie să hotărască dacă vor să dea la o parte manipularea şi minciuna", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD l-a criticat pe şeful statului că foloseşte referendumul din 26 mai pentru a intra în bătălia electorală şi a ajuta partidele care îl sunt alături.

Citește și: