Roxana Preda
190 vizualizări 21 sep 2015

"PSD vrea să rămână la guvernare", a declarat Liviu Dragnea, după ce a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în biroul acestuia, chiar înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

"Nimeni din partid nu vrea să ieşim de la guvernare, deci vom face calcule pentru rămânarea la guvernare", a declarat Dragnea.

Întrebat cât de mult e în ajutorul partidului ca Victor Ponta să rămână în fruntea Guvernului, Dragnea a răspuns evaziv. "Nu ştiu asta, în mod sincer, dar PSD doreşte să rămână la guvernare şi vom discuta în Comitetul Executiv", a precizat acesta. Întrebat din nou dacă această declaraţie înseamnă că PSD nu îl vrea "exclusiv" pe Ponta prim-ministru, Dragnea a reiterat că "PSD vrea să la guvernare".

Dragnea a adăugat că în Comitetul Executiv Naţional se va pune inclusiv problema sprijinului politic pentru Guvern. "Va fi unul din subiectele de discutat astăzi. (...) Sigur că vom vota dacă vrem să rămânem la guvernare sau nu", a spus acesta.

Întrebat dacă se teme de trădări la moţiunea de cenzură pe care PNL a anunţat că o depune luni, Dragnea a spus că este dreptul democratic al Opoziţiei să facă un astfel de demers.

"Este un drept democratic al Opoziţiei. Nu cred că se aşteaptă ca PSD să îşi dea jos propriul guvern", a comentat Dragnea.

Liderul PSD a insistat că toţi colegii "vor să rămânem la guvernare, este raţiunea firească a fiecărui partid".

Întrebat dacă se pune problema retragerii sprijinului politic de către PSD, pentru Victor Ponta, cu condiţia ca preşedintele Klaus Iohannis să numească un alt premier din rândul social-democraţilor, Dragnea a negat o astfel de variantă.
"Nu există scenariul ăsta şi preşedintele nu va face niciodată un astfel de anunţ. Sau nu cred", a spus Dragnea.

Citește și: