Adrian Ilie
2206 vizualizări 16 nov 2017

Întrebat despre un eventual miting PSD de susţinere a sa, Liviu Dragnea a răspuns: "Eu nu am venit să cer susţinere, eu am venit să dau susţinere partidului pentru a continua ceea ce am început. (...) Putem discuta de un miting, dar nu de susţinere."

Preşedintele PSD a estimat că există posibilitatea dezbaterii chestiunii mitingului în cadrul CEx, dar a spus că obiectivul acestui miting trebuie stabilit cu claritate. "Dacă vor fi colegi care la CExN care vor cere un astfel de miting, vom discuta. De data asta n-o să mai resping această idee dar, dacă hotărâm să facem un miting, trebuie să stabilim exact pentru ce-l facem (...) Eu nu resping ideea, dar trebuie să facem un miting care să aibă sens".

Luni, Liviu Dragnea a precizat că apreciază gestul social-demoraţilor care au mers la DNA să-l susţină, el menţionând că, pe viitor, nu va mai opri pe nimeni să manifeste. Întrebat dacă este de acord cu organizarea unui miting pentru susţinerea sa, Dragnea a răspuns: „Un miting pentru susţinerea mea, nu. Eu apreciez gestul colegilor care au fost azi de dimineaţă acolo (la DNA, n.r.), dar nu voi solicita şi nu o să vreau niciodată un miting pentru susţinerea mea”, a spus Dragnea.

El a arătat, pe de altă parte, că nu va mai stopa intenţia membrilor PSD de a manifesta. „În schimb, dacă se va dori să se organizeze un miting pentru susţinerea programului de guvernare sau orice altceva, nu o să mai opresc pe nimeni, pentru că am primit foarte multe reproşuri în acest an că noi, într-adevăr, în mai multe rânduri, am blocat dorinţa de a manifesta, nu neapărat de a protesta, a unor membri PSD, de fapt a tuturor”, a spus Dragnea.

DNA a anunţat luni că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

Citește și: