Gandul.info
Iasmina Ardelean
1878 vizualizări 27 ian 2018

„N-aveţi nicio îndoială, o vom face şi noi, la fel, în întâlniri directe, pentru că această comunicare, până la urmă, va trebui făcută în special dintre Comisie şi corespondentul din România, care este Guvernul României şi, sigur, Parlamentul care este implicat în activităţile de legiferare, unde avem o serie de chestiuni care se regăsesc în măsurile menţionate pentru a fi puse în aplicare în baza MCV. Deci vom avea, fără îndoială, acest prilej pe care îl vom utiliza”, a răspuns Călin Popescu Tăriceanu, la România Tv, întrebat ce îl împiedică să discute direct cu preşedintele Comisiei Europene.

De asemenea, liderul ALDE a precizat că se încearcă o manipulare prin manifestările din stradă, care îi face pe cei din Occident să se întrebe ce se întâmplă în România.

„Există o anumită tendinţă în România ca instituţiile fundamentale, democratice şi legitime, ale statului şi suveranitate Parlamentului de a legifera să fie puse sub semnul întrebării şi să se încerce deligitimarea lor şi, în schimb, să trecem la o formulă inedită de democraţie, democraţia străzii, democraţia, până la urmă, vorbim după cum vedeţi de grupuri vocale, de protestarai care nu sunt confortabili cu rezultatul alegerilor şi care au propria lor agendă politică pe care ar vrea să o impună majorităţii. În urma acestor manipulări, ce întrebări îşi pun oamenii din Occident? <<E grav, acolo se afectează independenţa justiţiei, hai să ne preocupăm>>”, a adăugat Tăriceanu.

Totodată, întrebat dacă se aşteaptă ca Iohannis să refuze numirea miniştrilor cu probleme penale, Tăriceanu a precizat că nu există instrument constituţional la îndemâna preşedintelui în acest caz.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire în data de 31 ianuarie cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, una dintre teme fiind modificările aduse legilor Justiţiei, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Citește și: