Alexandru Costea
262 vizualizări 22 iul 2019

Secretarul general al PSD, senatorul Mihai Fifor, a declarat, pentru Digi24, că se retrage din alegerile interne pentru desemnarea unui candidat care să reprezinte partidul la prezidenţialele din toamnă. El o va susţine pe liderul social-democraţilor, Viorica Dăncilă, să devină prezidenţiabilul desemnat de formaţiunea politică.

Preşedintele ProRomânia Victor Ponta a scris, luni, pe Facebook, că a discutat informal cu liderul PSD Viorica Dăncilă şi cel al ALDE Călin Popescu Tăriceanu. În urma acestei discuţii nu a fost luată nicio decizie privind propunerea unui candidat comun la prezidenţiale sau o posibilă colaborare politică.

Viorica Dăncilă a afirmat că îşi doreşte o coaliţie a PSD-ALDE-Pro România pentru a susţine candidatul la prezidenţiale.

Potrivit liderului PSD, partidul va merge la prezidenţiale cu un candidat propriu. Şi ALDE şi-a exprimat dorinţa de a avea propriul prezidenţiabil, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu.

În acest context, Adrian Ţuţuianu a anunţat că şi Pro România va avea candidat propriu. El şi-a exprimat susţinerea pentru Gabriela Firea.

Oficial în PSD cei care şi-au anunţat înscrierea în competiţia internă pentru prezidenţiale mai sunt deputatul Liviu Pleşoianu şi senatorul Şerban Nicolae.

Congresul PSD pentru validarea prezidenţiabilului are loc pe 3 august.

Citește și: