Cătălina Mănoiu
1797 vizualizări 18 mai 2016

"Eu rog DNA să ridice semnăturile tuturor candidaţilor din ţara asta începând cu PNL, ca să nu fie nicio problemă. Candidaţii candidează, există echipe de sprijin în spate, pe fiecare foaie (...) scrie cine este responsabil şi îi rog să-şi facă datoria faţă de toţi candidaţii din Bucureşti", a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, afirmând că nu îl îngrijorează acţiunea DNA.

Întrebat cum ar putea candidaţii să răspundă pentru listele de susţinere, Blaga a afirmat că nu ar fi corect ca un candidat să fie sancţionat, în condiţiile în care pe fiecare listă de susţinere este precizat numele celui care a fost responsabil cu întocmirea listei.

"Nu ştiu cum ar putea răspunde. (...) Nu poţi să sancţionezi pentru că nu cred că este corect şi nu cred că are o vină şi aici mă refer la toţi candidaţii - eu nu pot să mă duc cu procese de conştiinţă către ei - de la toate partidele politice. Ai o listă de sprijin în spate. Legea în acest moment a favorizat partidele şi în ideea de a strânge semnături şi cei care candidează ca şi consilieri, noi asta am făcut în fiecare organizaţie, şi ordinea pe listă a ţinut şi de acest aspect. (...) De ce să dau vina pe un candidat, fie el PNL-ist, PSD-ist", a spus Blaga.

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că este dreptul oricui să facă denunţuri penale şi este obligaţia Parchetului să le ancheteze.

"Am discutat cu toţi candidaţii din Bucureşti nu după depunerea listelor, ci înainte de depunerea listelor de semnături şi a întregului dosar de candidatură. Nu are nimeni nicio emoţie. Procedura este una legală, este una perfectă, este una în regulă. Este dreptul oricui să facă sesizări, denunţuri penale şi obligaţia Parchetului este să le ancheteze. O să vedeţi rezultatul. Suntem cât se poate de relaxaţi din punctul acesta de vedere", a spus Alina Gorghiu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a ridicat, marţi, listele electorale ale candidatului PNL la funcţia de primar al Sectorului 1, Alexandru Nazare, dar şi documente de la Biroul Electoral Central şi al Sectorului 4, au declarat surse judiciare, pentru MEDIAFAX.

Citește și: