Cristian ANDREI
56138 vizualizări 8 feb 2012

UPDATE 16.11 Comitetul Executiv al PSD a decis ca Ecaterina Andronescu să fie preşedinte interimar al PSD Bucureşti. Marian Vanghelie va fi preşedinte executiv, iar Eugen Bejinariu secretar executiv.

Surse din PSD au declarat pentru gândul că în şedinţa de astăzi a Comitetului Executiv vicepreşedintele Ecaterina Andronescu va fi instalată în funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti.

Visul lui Marian Vanghelie de a reveni în funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti are şanse mici de reuşită, după ce la nivelul conducerii partidului s-a decis ca senatoarea Ecaterina Andronescu să fie instalată în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei din Capitală.

Surse din PSD au declarat pentru gândul că prin această mişcare pregătită de Victor Ponta se continuă planul de trecere pe linie moartă a primarului Sectorului 5. "Marian Vanghelie va trebui să înţeleagă că nu mai este o voce în PSD. Fie este de acord, fie pleacă", susţin sursele citate.

În luna iunie a anului trecut, tot într-o şedinţă a Comitetului Executiv, Vanghelie a fost debarcat din fruntea organizaţiei PSD Bucureşti, conducerea filialei fiind asigurată până în prezent de un Birou Coordonator.

Chiar dacă nu se află în relaţii foarte bune cu Ecaterina Andronescu, Victor Ponta a fost de acord cu această mişcare pentru a-l elimina pe Vanghelie. Printre atuurile senatoarei PSD se numără faptul că este apreciată la nivelul organizaţiei, are sprijinul necondiţionat al lui Ion Iliescu, este vicepreşedintele care a obţinut cele mai multe voturi la Congresul din 2010, are o carieră profesională în spate şi nu pune probleme celor din conducere.

ULTIMA ORĂ:

AFLĂ MAI MULT:

Vanghelie a declarat în mai multe rânduri după ce a fost debarcat din fruntea organizaţiei că aşteaptă organizarea alegerilor interne pentru a avea şansa să candideze pentru funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti. Victor Ponta a evitat însă un scrutin intern, tocmai datorită popularităţii de care se bucură Vanghelie la nivelul organizaţiei şi oamenilor cheie pe care îi are instalaţi în diferite funcţii importante la nivelul sectoarelor Capitalei.

Printre şefii de fillială care ar putea fi înlocuiţi se mai numără Oana Mizil, preşedinte al PSD Călăraşi şi iubita lui Vanghelie şi Dan Tudorache, preşedinte PSD Sector 1, cunoscut în partid drept "satrapul lui Năstase" după ce a încercat să-l excludă pe acesta din PSD. Anterior, Ponta a decis înlocuirea unui alt apropiat al lui Vanghelie, Adrian Popescu, din fruntea PSD Giurgiu.

 

Citește și: