Anca SIMINA
1538 vizualizări 14 aug 2013

În lipsa banilor pentru investiţii semnificative, edilii din Satu Mare au chemat presa locală la începutul săptămânii pentru a prezenta opiniei publice 10 noi coşuri de gunoi. "Cele portocalii, de plastic, care au umplut tot oraşul, sunt uşor degradabile. Vine un karatist şi pe ăsta de plastic l-a făcut ţăndări. Acestea sunt metalice, mai rezistente, au şi un spaţiu pentru scrumieră şi sunt inscripţionate cu însemnele primăriei să nu poată fi furate şi duse la fier vechi", şi-a explicat demersul primarul Dorel Coica, pentru gândul.

Noile coşuri de gunoi, pentru care primăria a plătit 3000 de lei, au fost puse în lumina reflectoarelor luni în prezenţa primarului, a viceprimarului Marcela Papici şi a city-managerului din Satu Mare, Dan Băbuţ, a relatat publicaţia locală Informaţia Zilei. La eveniment au fost atraşi şi cetăţenii cărora li s-a cerut părerea despre noile coşuri, fiind încurajaţi să se adreseze poliţiei dacă le văd vandalizate.

Prezentarea oficială a coşurilor de gunoi la Satu Mare. Sursa foto: Informaţia Zilei

Contactat de gândul, primarul PSD spune însă că nu a fost vorba de o inaugurare propriu-zisă a coşurilor de gunoi, ci doar le-a "dat ca model", în timp ce edilii îşi făceau drum spre un loc de joacă din Cartierul Soarelui. "De ce naiba să inaugurăm un coş de gunoi? Am fost să inaugurăm un loc de joacă pentru copii şi în drumul nostru ne-am oprit în Parcul Soarelui unde am implementat un nou model de coşuri. Le-am dat ca model să vedem ce cred cetăţenii înainte să le înlocuim pe toate cele de plastic. Sunt  convins că oamenilor le vor plăcea", spune Dorel Coica despre investiţia "deocamdată experimentală".

La locul de joacă, oficialii primăriei au fost, din lipsa banilor alocaţi anul acesta pentru proiectele administraţiilor locale, mai mult vizitatori decât iniţiatori ai investiţiei. "Nu e o investiţie a Primăriei, că noi nu putem face anul acesta investiţii, doar am finalizat ce mai era început şi alte proiecte sunt încă în derulare. E vorba de un parteneriat. Un cult religios îşi face o biserică, noi le-am dat o fostă centrală termică a oraşului pe care nu o mai folosim, ca ei să facă alături un loc de joacă. Vine enoriaşul la biserică, dar copiii nu au răbdare, se pot juca în timpul acesta", a mai spus Coica.

Citește și: