46 vizualizări 5 iun 2008

Decizia BEC de a anula alegerile din satul Sineşti a fost primită cu urale de cei mai bine de 100 de localnici care protestau în stradă încă de luni, susţinând că nu au fost lăsaţi să voteze. Oamenii, susţinători ai actualului primar şi candidat PNL, Gabriel Dinică, l-au luat pe edil în braţe şi l-au aruncat de mai multe ori în aer pentru a sărbători evenimentul. Imediat după aceea, încolonaţi disciplinat, sătenii s-au retras pe la casele lor, unii dintre ei îndemnându-se la câte o cârciumă sau la o partidă de pescuit pentru a onora cum se cuvine evenimentul.

Susţinătorii actualului primar spun că nu au apucat să voteze la alegerile de dumincă, intrarea în secţia de votare fiind blocată de oamenii contracandidatului PD-L, Florin Niculae. Cererea lor ca alegerile să fie prelungite şi după ora 21.00 a fost respinsă, astfel că, de a doua zi, liberalii din Sinteşti au ieşit în stradă cerând reluarea alegerilor. Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a precizat că noile alegeri din circumscripţia electorală Vidra, comună din care face parte şi satul Sinteşti, vor avea loc în aceleaşi condiţii, folosindu-se aceleaşi liste electorale permanente şi aceleaşi liste de candidaţi. Decizia a fost luată cu 11 voturi “pentru” şi cinci voturi “împotrivă”.

Florin Niculae: “O mână de romi au ajuns să decidă soarta comunei”

Decizia de anulare a alegerilor nu a fost deloc pe placul candidatului PD-L, Florin Niculae, care ar fi câştigat primăria dacă BEC nu ar fi decis reluarea voturilor. „Am primit decizia cu mâhnire. Susţinătorilor mei nu le vine să creadă că o mână de romi au ajuns să decidă soarta comunei”, a declarat Niculae. Pentru a se asigura că susţinătorii candidatului PD-L nu vor produce incidente în comună, aproximativ 50 de jandarmi şi poliţişti au început să patruleze prin localitate, un efectiv similar de forţe de ordine fiind postat la intrarea în Sinteşti.

BEC se va pronunţa astăzi în privinţa validării sau anulării alegerilor din satul Iepureşti, judeţul Giurgiu, unde PD-L a depus o contestaţie. “Motivaţia este că se mai pot adăuga câteva probe la dosar”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEC. Şi în Iepureşti oamenii au ieşit, ieri, în stradă, afirmând că au fost împiedicaţi să voteze. Actualul primar, Gheorghe Păunescu (PSD), a câştigat alegerile de duminică, cu 749 de voturi, contracandidatul său, Costin Ceauşu (PD-L), obţinând 738 de voturi.

Anularea voturilor l-a propulsat temporar pe Iordănescu la şefia CJ Ilfov

Preşedintele PSD Ilfov, Gabriel Oprea, a declarat, ieri, că în urma anulării alegerilor din comunele Ştefăneşti şi Vidra, candidatul PSD la şefia CJ Ilfov, Anghel Iordănescu, l-a întrecut la număr de voturi pe reprezentantul PD-L, Cristache Rădulescu. Oprea a precizat că Iordănescu a obţinut 46.560 de voturi la nivelul judeţului, din care 1.031 la Ştefăneşti şi 229 la Vidra, în timp ce contracandidatul său de la PD-L, Cristache Rădulescu, a obţinut, la nivelul judeţului, 47.151 de voturi, din care 341 în Ştefăneşti şi 2.042 în Vidra. Prin anularea alegerilor din cele două comune, Iordănescu are până acum 45.300 de voturi valide, iar Rădulescu 44.768, cu 532 mai puţine.

Oprea a apreciat că şi după reorganizarea alegerilor în Ştefăneşti şi Vidra, Iordănescu îşi va menţine prima poziţie pentru şefia CJ Ilfov. “Suntem încrezători în victoria noastră, suntem încrezători în rezultatele campaniei legale, curate, din casă în casă, de la om la om, pe care noi am desfăşurat-o în acest judeţ. Contăm pe buna credinţă a ilfovenilor care au fost alături de noi în această campanie, în fiecare zi, care ne-au asigurat de sprijinul lor, care se bazează pe noi, care aşteaptă să ne vadă câştigători”, a mai spus Oprea. (D.R.)

Citește și: