11458 vizualizări 24 mar 2014

Elena Băsescu a anunţat, luni, la câteva ore de la demisia oficială din PDL, că se alătură Partidului Mişcarea Populară. Fiica cea mică a preşedintelui a precizat însă că nu va candida la alegerile europarlamentare. EBA a încercat să explice de ce s-a alăturat PMP, însă s-a încurcat, spunând, în loc de „testul electoral”, „textul electoral”, ultimul cuvânt creându-i dificultăţi mari de pronunţare.

 

Cu toate acestea, Elena Băsescu a admis că a strâns "cu uşurinţă" cele 100.000 de semnături necesare şi pentru a candida ca independent la europarlamentare.

"Deşi am numărul de semnături, nu voi candida, pentru că nu doresc să iau unul, două sau trei procente din scorul PMP. Doresc ca acest proiect lansat de tatăl meu să reuşească să dea, în 2016, premierul", a spus Elena Băsescu.

Fiica preşeditelui a exclus însă „un troc imoral” pentru alăturarea sa PMP. "Poziţionarea mea pe un loc eligibil m-ar dezonora", a spus ea, chiar dacă i se  rezervase locul 2 pe lista de candidaţi la PE.

"Îmi exprim speranţa ca toţi cei care mi-au oferit semnăturile să dea voturile PMP şi nu altor partide, mai ales PDL care pe poziţii eligibile are persoane care au trecut mult de vârsta pensionării", a mai spus Elena Băsescu.

 

Citește și: