Sorina Ionaşc
5163 vizualizări 14 iun 2012

Elena Udrea a demisionat din funcţia de vicepreşedinte PDL, anunţul fiind făcut de senatorul pedelist Radu F. Alexandru. Demisia ei vine după ce mai mulţi membri din conucerea partidului şi-au depus mandatul, printre care şi Dorin Florea, câştigător al unui nou mandat de primar la Târgu Mureş, Gheorghe Ştefan, primar la Piatra Neamţ, Gheorghe Flutur, candidat la CJ Suceava şi Ioan Oltean, secretar general PDL.

Udrea a fost atacată astăzi în şedinţa conducerii PDL de mai mulţi colegi de-ai săi, în frunte cu mai vechiul său adversar, Vasile Blaga, care i-a reproşat că şi-a pus "toţi delfinii în funcţii".

Liderii pedelişti s-au întrunit de urgenţă astăzi în Colegiul Director, pentru a analiza situaţia partidului şi măsurile care trebuie luate în urma aflării rezultatelor finale ale alegerilor locale 2012. Anterior, Gheorghe Flutur şi Monica Macovei au cerut în mod categoric depunerea mandatelor tuturor membrilor din conducerea partidului.

Până la ora difuzării aceste ştiri, Emil Boc a prezentat în Colegiul Director trei variante de lucru. Prima întreaga conducere în frunte cu el să demisioneze. Această formulă ar presupune însă o Convenţie naţională, fapt pe care unii democrat-liberali nu-l susţin. A doua variantă: demisia conducerii cu excepţia sa, care să formeze o echipă care să gestioneze partidul până după parlamentare. O a treia ar presupune menţinerea actualei echipe şi cooptarea altor nume cu vizibilitate şi percepţie bună.

Citește și: