Clarice DINU
50845 vizualizări 30 ian 2014

În faţa unei excluderi iminente pregătite de conducerea PDL pentru sâmbătă, Elena Udrea a demisionat din partidul condus de Vasile Blaga şi s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară(PMP). Într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele PMP, Eugen Tomac, Elena Udrea şi-a anunţat decizia luată azi şi i-a acuzat pe foştii săi colegi că s-au ”dezis de Traian Băsescu”, iar conducerea democrat-liberalilor face afaceri cu PSD.

După avertismentele din ultima perioadă, în cursul dimineţii de joi conducerea PDL a decis că excluderea din partid a Elenei Udrea este singura soluţie pentru a tranşa disputa internă susţinută de fostul ministru, decizia urmând a fi formalizată sâmbătă într-o şedinţă a liderilor democraţi-liberali, au declarat pentru gândul surse din partid. Elena Udrea a fost invitată să-şi prezinte punctul de vedere în faţa colegilor săi. În momentul în care a fost invitată de secretarul general al PDL să participe la întâlnirea de sâmbătă, Elena Udrea a refuzat, răspunzând că a demisionat din partid, susţin aceleaşi surse.

Ulterior, PDL a explicat, printr-un comunicat de presă, că s-a încercat un dialog cu Udrea, însă aceasta l-a refuzat.

"Doamna deputat Elena Udrea a fost invitată la şedinţa BPN al PDL de sâmbătă, 1 februarie, în temeiul articolului 29 din Statutul PDL, încă din dimineaţa zilei de 30 ianuarie, pentru a explica poziţiile sale publice la adresa deciziilor luate în cadrul partidului. Doamna deputat Elena Udrea a refuzat invitaţia iar ulterior şi-a anunţat demisia din PDL. Partidul Democrat Liberal nu poate decât lua act de demisia doamnei Udrea şi de refuzul acesteia de a avea o discuţie deschisă cu conducerea partidului din care a făcut parte", se arată în comunicatul PDL.

Picătura care a umplut paharul pedeliştilor au reprezentat-o declaraţiile pe care Elena Udrea le-a făcut într-o emisiune televizată după ce înregistrarea oficială a Partidului Mişcarea Populară. Fostul ministru a susţinut că partidul pregătit pentru Traian Băsescu după plecarea de la Cotroceni va scădea semnificativ scorul electoral al PDL. Mai mult, Udrea nu a exclus tranşant o plecare a sa la PMP pe care l-a calificat drept o ”voce puternică” a opoziţiei şi a sugerat că mulţi pedelişti sunt interesaţi de acest proiect

"Mulţi din PDL vor să fie într-un proiect care să fie o adevarată opoziţie la PSD, care să poată da preşedintele României în 2014, care să continue viziunea lui Traian Băsescu", a spus Udrea.

În urmă cu mai puţin de două săptămâni, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a susţinut la GÂNDUL LIVE că măsura excluderii din partid a Elenei Udrea este una dintre variantele luate în calcul de democrat-liberali.

”Ar trebui să decidă, mai rămâne în partid sau nu mai rămâne în partid. Poate să rămână în partid dacă respectă deciziile partidului, dacă nu le respectă, iar decizia partidului este luată, ea nu are un regim special în partid, chiar dacă o cheamă Elena Udrea, va trebui la un moment dat să aplicăm statutul. Nu e o ameninţare, e o constatare. Dacă are alte opţiuni poate să le materializeze în altă zonă politică, nu e nicio reţinere. (...) Este posibil să luăm măsuri care pot să ajungă până la excludere. Nu vreau să se ajungă până acolo, dar o suspendare din partid riscă dacă continuă în stilul ăsta pentru că noi credem că sunt ataşaţi valorilor PDL cei care se luptă cu USL, nu în fiecare zi fac observaţii partidului”, a declarat preşedintele PDL, Vasile Blaga.


 

Citește și: