Firuta Flutur
2822 vizualizări 18 feb 2019

"Apărătorii dânsei în special, susţin că nu este grav şi nici nu e luare de mită faptul că i-a cerut lui Sebastian Ghiţă să plătească un avion privat cu care să îl aducă în ţară pe fugitul Nicolae Popa, în 2009. Aş fi fost înclinată să îi iau apărarea şi să spun şi eu la fel, dacă în cazul meu lucrurile nu ar fi identice. Adică, eu am fost acuzată de doamna Kovesi că l-am adus pe Lucian Bute să boxeze în ţara lui, unde milioane de români îşi doreau să îl vadă boxând şi nimeni nu a fost în stare să organizeze un meci al acestuia în România. Bute nu a boxat pentru Elena Udrea, nu a boxat la mine în sufragerie, nu am avut niciun avantaj din prezenţa lui la acea Gală de box, cunoscută ca Gala Bute.

Singurul câştig pe care doamna Kovesi l-a identificat, au fost aplauzele pe care le-aş fi primit, adică imaginea bună pe care mi-aş fi făcut-o... Şi am fost condamnată 6 ani cu executare pentru asta şi s-a dispus de către un complet ilegal constituit (din care a facut parte şi domnul judecător Ionuţ Matei) şi confiscarea de la mine a unei sume egală cu suma platită de ministerul pe care îl conduceam pentru promovarea României în timpul acestui meci de box!!!", scrie Elena Udrea, pe Facebook.

Fostul ministru al Turismului susţine că fosta şefă DNA nu are motiv de uimire că este acum acuzată.

"Atunci de ce se miră ea şi susţinătorii ei că este acuzată că a luat mită suma de bani reprezentând contravaloarea închirierii avionului privat şi că a avut şi un câştig de imagine, pe lângă vacanţă cu SPP-istul în Indonezia, cu avionul privat, unde ea nu avea ce să caute? Dacă eu am încălcat legea, atunci şi ea a încălcat-o şi ar trebui să primească minim 6 ani de puşcărie, plus sa fie obligată sa îi dea banii înapoi lui Ghiţă...Sau justiţia nu e egală pentru toţi, e doar pentru căţei?", se întreabă Elena Udrea.

Săptămâna trecută Udrea comenta din Costa Rica, faptul că în România vine o vreme a ”normalităţii”, după ce a aflat că Laura Codruţa Kovesi a fost chemată la audieri de procurori.

”Fără niciun resentiment, spun că începe să devină o vreme a normalităţii. (...) Trebuie să recunosc că exact aşa m-am simţit aseară (plagiată de Kovesi, n.r), auzind modul în care se apără. Am identificat acelaşi tip de apărare. Doamna Kovesi, şi alţii au fost duşi la DNA, li s-au pus cătuşele pe mâini, şi abia acolo au aflat despre ce fapte sunt acuzaţi.(...) Doamna Kovesi, aţi distrus cariere, aţi distrus vieţi. Aţi intrat cu bocancii în vieţile oamenilor şi i-aţi scos din jocurile de putere pe care le făceau ca politicieni sau le-aţi distrus afacerile. Eu cred că este justiţie şi în cazul doamnei Kovesi. Dumneavoastră aţi pornit acest tip de justiţie pe care o acuzaţi ca fiind incorectă. Aseară, a avut un discurs fix ca al penalilor. (...) Aş putea spune 'Bun venit în clubul penalilor!' doamnei Kovesi”, a declarat Elena Udrea, la Antena 3.

Elena Udrea a susţinut că, pe 30 ianuarie 2015, a depus la DNA un denunţ împotriva Laurei Codruţa Kovesi, în care devăluia că fosta şefă a Direcţiei a primit cadouri de la politicieni şi de la oameni de afaceri, dar şi de la ea.

”Fix acum 4 ani, pe 30 ianuarie, am depus un denunţ oficial împotriva lui Kovesi la DNA, pentru că nu aveam unde în altă parte, chiar la Kovesi în curte, în care am descris nu doar faptele de abuzuri pe care le făcea, dar şi pe cele de corupţie. Ea spunea că nu se întâlneşte cu politicieni. (...) S-a dovedit nu numai că se întâlnea cu politicieni, ci primea cadouri de la politicieni şi de la afacerişti. Pe care ulterior îi acuză de fapte de corupţie, fix când era în relaţii cu ei. (...) Am descris în denunţul care a fost închis de doamna procuror Moraru în 3 luni de zile. Am făcut referire la cadourile pe care ştiu că le primea. (...) A primit cadouri de la mine, de la familia mea, cadouri pe care eu le-am cumpărat”, a declarat Elena Udrea, la Antena 3, care a descris şi cadourile de care vorbea: ”bijuterii, genţi, cadouri pe care le primesc femeile de obicei” şi care îi erau aduse de soţul ei de la acel moment, Dorin Cocoş.

Fostul ministru a povestit cum fosta şefă a DNA îşi stabilea ţintele pentru dosare în şedinţele cu reprezentanţii SRI, subliniind că aceste informaţii le are de la un fost colonel din Serviciu.

”Doamna Kovesi are ocazia să spună lucrul acesta: cum a funcţionat, cum îşi fixa ţintele, dacă ţintele erau fixate în şedinţe cu SRI, aşa cum un fost colonel din SRI ne povestea. Că se făceau şedinţe cu Kovesi şi Coldea în care spuneau: peste o lună facem dosar lui cutare sau cutare. Sau dacă veneau ordine din altă parte. Eu cred că doamna Kovesi avea ţinte personale, ţinte motivate invidiile ei, de frustrările ei de femeie. Cum ar fi Alina Bica.(...) Ţintele erau fixate în acest grupări”, a declarat Udrea la Antena 3.

Fostul ministru Elena Udrea a fost eliberată din închisoarea din Costa Rica, după o decizie a ICCJ privind constituirea completurilor de 5 judecători care au condamnat-o. Elena Udrea a fost condamnată definitiv de instanţa supremă la 6 ani de închisoare cu executare.

În dosarul de la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General, fostul procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect, iar infracţiunile cercetate sunt luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu.

Laura Codruţa Kovesi este favorită pentru postul de procuror şef european şi a plecat vineri la Bruxelles. Potrivit calendarului Parlamentului European, Comisia libertăţi civile, justiţiei şi afaceri interne (LIBE) are şedinţe pe 25 februarie de la ora 16.00 şi pe 26 februarie, de la orele 10.00 şi 15.30.

 

 

 

Citește și: