„Eu nu spun că Traian Băsescu nu a făcut greşeli. Faptul că a numit aceşti oameni în funcţii timp de 10 ani de zile este o greşeală uriaşă de leadership. dar este uşor acum să vorbim cum vedem efectele. Erau şi alţi oameni care puteau fi numiţi în funcţiile acestea. Nu e nevoie, când eşti preşedinte, să ţii un om pe funcţie 10 ani, pentru că dacă vrei să ai oameni fideli, pe cei pe care îi pui în funcţii, măcar pe perioada mandatului tău, ţi-i fidelizezi. Nu este ăsta un motiv, nu este asta o explicaţie. Cred că a făcut o mare greşeală şi s-a văzut că au dobândit atâta putere şi s-a văzut că, pâna mai ieri, nu mai erau de controlat. Este o greşeală pe care eu i-am spus-o domnului preşedinte. Dar asta e trecut. Ce face acum domnul Dragnea, ce face domnul Ponta, domnul Tăriceanu, pentru a corecta? Singurul lucru care poate corecta acst lucru ţine de forţa politică pe care o deţine azi PSD”, a declarat Elena Udrea, la Antena 3. 

Fostul ministru a mai susţinut că Florian Coldea a susţinut anumiţi magistraţi pentru a fi numiţi la ÎCCJ, nominalizându-i pe Liviu Stanciu şi Ionuţ Matei. Fostul ministru a spus, referitor la condamnarea lui Dan Voiculescu, că reprezentanţii SRI s-au implicat în obţinerea sentinţei maxime.

"Părerea mea este că cel care a gândit acest sistem de represiune prin justiţie, de preluare a puterii prin justiţie, a fost Florian Coldea. Cel care comunică cu judecătorii era Dumitru Dumbravă. Discuţia la care am participat era de cum o judecătoare va fi adusă, special, de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel Bucureşti ca să judece cazul Voiculescu şi să-i dea pedeapsa maximă,. Lucrul acesta s-a întâmplat în următoarele trei zile. Recunosc că la momentul acela m-am gândit că domnul Voiculescu a greşit şi merita să fie pedepsit. Felul în care s-au întâmplat lucrurile este abuziv, ilegal, neconstituţional si de a dicta decizii in justitie. Niciodată nu l-am auzit pe Traian Băsescu interesându-se de un dosar sau cerând o soluţie într-un dosar. Poate nu s-a întâmplat în faţa mea", a precizat Udrea. 

Citește și: