Cristian ANDREI
25731 vizualizări 29 iun 2012

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat la Gândul Live că articolul pentru care a fost acuzată de plagiat a fost scris de "colegi".

"Ce să facem decât să lansăm şi o informaţie legată de Elena Udrea? N-a prins la fel de mult, dovadă că nu mai sunt nici eu un personaj  atât de important, în plus vorbim de lucruri ca greutate mult diferită, aici este o lucrare de doctorat , acolo era un text apărut într-o revistă. ", a spus Udrea.

Ea a povestit că în 2005 a început să urmeze cursurile post-universitare la Colegiul Naţional de Apărare. "Trag şi un semnal de alarmă referitor la ceea ce se întâmplă cu politicienii. Era în 2005 când am ales cariera politico-adminstrativă. Am încercat să mă pregătesc urmând cursuri post-universitare care ţin de securitatea naţională – Colegiul Naţional de Apărare.  Nu mi-l şterg din CV cum l-a şters domnul Victor Ponta însă tot atunci am luat şi decizia de a începe o teză de doctorat. Astea erau lucrări pregătitoare, texte pregătitoare.  Văzând cum se desfăşoară lucrurile şi anume că neavând timp să-ţi faci singur teza, trebuie să te ajute profesorii sau colegii am renunţat la teza de doctorat pentru că aşa mi s-a părut onest. Eram colegii acolo care ne sprijineam reciproc, mai scria când unul, mai scria când altul şi apoi publicam împreună şi cu sprijinul profesorilor. Important este că o astfel de situaţie, chiar dacă mi s-a spus va fi mai greu să explici de ce ai renunţat la doctorat decât să dai un doctorat în care nu crezi şi care nu te reprezintă am ales să explic de ce nu dau doctoratul, decât să dau un doctorat făcut de alţii. ", a dezvăluit Elena Udrea.

Potrivit acesteia, a renunţat la doctorat tocmai pentru a nu i-l face alţii. În privinţa lucrării plagiate, ea a dat vina pe o "colegi".
Probabil că a fost eroarea unora dintre colegii care m-au ajutat la vremea aceea, era un text într-o revistă, asta este. Important este ca cei care au teze de doctorat plagiate să şi le asume şi să acţioneze în consecinţă. Când voi dori îmi voi da doctoratul în turism", a spus Elena Udrea.

În 2006, democrat-liberala anunţa că intenţionează să-şi facă doctoratul, tema aleasă fiind preferata preşedintelui: Marea Neagră.

Citește și: