Liviu Dadacus - Mediafax
225 vizualizări 14 iun 2017

„Alegerile din 2009 nu au fost fraudate. Nici nu aveau cum să fie fraudate. În fiecare secţie din cele 21.000 existau 6 reprezentanţi de la partide care erau împotriva PDL şi 1 de la PDL. Toţi aceştia au vegheat procesul electoral, procesele au fost semnate de toţi aceşti 7. Credeţi că ar fi acoperit reprezentanţii care erau împotriva PDL o eventuală tentativă de fraudă în favoarea candidatului PDL? Exclus, nu este posibil. Dimpotrivă, noi puteam să emitem suspiciuni, aveam doar un reprezentant”, a spus Boc.

Întrebat cum vede întâlnirea de la Gabriel Oprea de acasă, unde au participat Maior, Coldea şi Kovesi, Boc a spus că aceasta ţine de viaţa privată şi nu avea cum să influenţeze sau să modifice rezultatul scrutinului.

„Nu am cunoştinţă despre întâlnire, dar cu siguranţă ea nu putea modifica rezultatul votului. Nu avea cum fizic. Cum să modifici rezultatele de la procesele verbale semnate de 7 reprezentanţi ai partidelor politice, plus o numărătoare paralelă a partidelor politice?”, a spus Boc.

„Nu am fost invitat, am aflat din presă, dar nu putea influenţa rezultatele. Oricine s-ar fi întâlnit, nu puteau influenţa. Iar despre viaţa privată a persoanelor publice nu mă pronunţ. Nu judec eu viaţa privată a altor persoane publice. Nu ştiu să existe o lege care să stabilească reguli ale vieţii private ale persoanelor publice”, a mai arătat Boc.

 

Citește și: