Clarice DINU
10011 vizualizări 28 apr 2012

Emil Boc şi-a anunţat astăzi candidatura la Primăria Cluj Napoca.

"Am decis să candidez pentru un nou mandat la Primăria Cluj Napoca pentru a consolida statutul Clujului la nivel naţional. M-am întors acasă şi doresc să continui proiectele pe care le-am început în 2004", a spus Boc.

"În calitate de primar voi ţine cont de priorităţile acestui oraş. Va fi o onoare să primesc voturile clujenilor", a mai spus şeful PDL.

Boc a precizat că decizia a luat-o de mult timp. "Nu am luat această decizie pe sondaje. Nu le am, nu le-am comandat. Mă bazez pe intuiţie", a mai spus el.

"Nu avem în plan niciun congres"

 Emil Boc a susţinut, totodată, că nu i s-a cerut demisia de la şefia PDLi şi că nu se gândeşte la un astfel de gest, după ce guvernul Ungureanu a fost demis la moţiunea de cenzură. 

"Nu avem în plan niciun congres. (...) Nu mi-au cerut, nu mă gândesc la demisie, când va fi gata ciclul electoral vom lua deciziile necesare. Guvernul a fost susţinut de patru partide, îmi asum partea pentru PDL - am avut probleme la unii oportunişti, dar votul de ieri (vineri - n.r.) ne-a demonstrat că şi la un alt partener, minorităţi, unele voturi au fost pentru moţiune. Nu toţi din grupul minorităţilor au votat moţiunea", a spus el.
Boc a spus că responsabilitatea aparţine şi coaliţiei, reiterând că "prefera" un fair-play. "Aceasta e viaţa democratică, preferam un fair play, un partid care nu mai vrea să ne spună, Guvernul se retrăgea şi se oferea şansa unui nou guvern. Doar în Parlament, prin vot mascat secret, s-a văzut intenţia unor colegi. PDL se mobilizează în moment grele, când Năstase ameninţa cu desfiinţarea, Tăriceanu ne-a dat afară de la guvernare, PDL se mobilizează la greu şi adevăraţii PDL-işti se mobilizează la greu", a mai declarat el.

Citește și: