Diana Grigore
638 vizualizări 26 mar 2019

„Îmi pare rău că preşedintele iese cu astfel de afirmaţii care pot aduce prejudicii de imagine României. Nu este prima oară şi cred că, ca preşedinte al României, trebuie să aibă atitudine pozitivă şi atunci când are ceva de reproşat să nu iasă cu reacţii publice, mai ales atunci când jigneşte, că acest lucru nu rezolvă nimic.Nu este vina mea că nu s-a mai făcut vizita regelui Iordaniei. Să nu uităm că regele este cel care trebuia să aibă întâlnire cu preşedintele. Preşedintele trebuia să îl sune să îi spună că nu este de acord cu acest lucru, că dânsul l-a invitat. Este omologul preşedintelui regele, nu al primului ministru”, a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

Premierul a adăugat că nu l-a ”văzut” pe Klaus Iohannis să viziteze ţările arabe.

„Această percepţie că vom avea relaţii proaste cu ţările arabe este o percepţie care se vrea indusă de oponenţii politici care au înţeles că mai presus de ceea ce obţine ţara noastră sunt jocurile politice şi campania electorală. Să nu uităm că premierul României a fost cel care a fost în toate ţările. Nu am văzut preşedintele să viziteze ţările arabe”, a adăugat Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a mai afirmat că, legat de mutarea ambasadei, îşi menţin punctul de vedere.

”Cred că acest lucru este un lucru pe care trebuie să ni-l asumăm, că fiecare stat trebuie să-şi aleagă capitala şi cred că că într-un CSAT, aşa cum a zis preşedintele Liviu Dragnea, preşedintele României trebuie să ridice această problemă în CSAT sau să-şi spună punctul de vedere. Văd că acuză premierul de ignoranţă, dar în acelaşi timp nu justifică în niciun fel o atitudine într-un sens sau altul. Faptul că nu numeşte un ambasador în Israel de atâta timp aratră că preşedintele nu e interesat de o relaţionare pe această axă Washington-Tel Aviv”, a mai spus Dăncilă.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi-a anulat vizita pe care o avea planificată în România după ce premierul Viorica Dancilă a anunţat că ambasada României în Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit site-ului Arabnews.com.

De asemenea, vizita oficială pe care trebuia să o efectueze în Maroc preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, în perioada 27-31 martie, a fost amânată, la cererea părţii marocane, a anunţat Senatul.

Citește și: