Diana Grigore
247 vizualizări 16 apr 2019

„Plenul Parlamentului European tocmai a respins candidatura vicepremierului Viorel Ştefan pentru Curtea Europeană de Conturi. După ce candidatul Guvernului Dăncilă pentru funcţia de membru al Curţii Europene de Conturi a primit vot de blam în comisia de specialitate a Parlamentului European trebuia să înţeleagă mesajul: este insuficient pregătit pentru această funcţie”, a scris pe Facebook Siegfried Mureşan.

El a mai afirmat că Viorel Ştefan nu a convins comisia de specialitate şi singurul lucru pe care putea să-l facă era să-şi retragă candidatura.

„Nu a înţeles şi a preferat să ducă ruşinea în plenul Parlamentului European. În plen s-a întâmplat exact ce era firesc: colegii au urmat avizul negativ al specialiştilor din Comisia pentru control bugetar şi plenul a confirmat votul negativ cu in scor usturător: 222 voturi pentru, 372 voturi împotrivă. Guvernul Dăncilă a pierdut de două ori. În timp ce candidatul croat a primit avizul Parlamentului European, candidatul Guvernului Dăncilă a eşuat. Guvernul trebuia să retragă candidatul şi să nu se facă de ruşine în plenul PE”, a adăugat europarlamentarul PNL.

 

Citește și: