Gandul.info
Vasile Magradean
874 vizualizări 8 mar 2018

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Daniel Buda, Raportul de ţară publicat de către CE plasează România pe harta instabilităţii politice şi a haosului economic pe care coaliţia PSD-ALDE le-a generat.

„Teodor Meleşcanu trebuie să plece de îndată de la conducerea MAE. Solicit public demisia ministrului Afacerilor Externe deoarece, prin afirmaţiile domniei sale, demonstrează că nu are capacitatea de a descifra mesajul ferm de la Bruxelles, unde se arată cu subiect şi predicat care sunt problemele din România. Raportul de ţară publicat de către Comisia Europeană plasează România pe harta instabilităţii politice şi a haosului economic pe care coaliţia PSD-ALDE le-a generat. Reacţia ministrului Afacerilor Externe faţă de concluziile alarmante ale Comisiei Europene este una lipsită de simţul realităţii. Riscurile semnalate de Comisie sunt mai mult decât nişte avertismente clare cu privire la faptul că România se îndepărtează de standardele europene în toate domeniile cheie şi riscă să se izoleze de nucleul Europei”, se arată în comunicat.

Daniel Buda susţine că „indolenţa absolut patentată” a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, aruncă România „la coşul nepăsării”, privându-i pe români de o dezvoltare europeană, de un nivel ridicat al calităţi vieţii şi de oportunităţi egale cu cele ale tuturor europenilor.

„Din păcate, ministrul Teodor Meleşcanu, în loc să vină cu răspunsuri şi soluţii ferme, a preferat să adopte o abordare politicianistă, superficială şi populistă, ceea ce demonstrează incapacitatea acestuia de a-şi înţelege responsabilităţile. Rămânerea acestuia mai departe în poziţia de ministru al Afacerilor Externe dăunează grav intereselor României pe termen mediu şi lung”, a subliniat europarlamentarul PNL

Buda a precizat că raportul publicat de către Comisia Europeană indică domeniile vitale în care progresele sunt limitate, printre care se numără rata ridicată a sărăciei, lipsa investiţiilor, infrastructura precară, absenţa reformelor structurale şi a consolidării fiscale, regresul în privinţa consolidării justiţiei.

MAE susţine că Raportul de ţară pentru România al Comisiei Europene confirmă avansul înregistrat anul trecut de economia României, deşi CE a constatat că creşterea economică a ţării riscă să fie afectată de lipsa reformelor structurale.

Citește și: