"MCV trebuie să continue pentru că ne apără de încercările guvernelor PSD - ALDE de a pune mâna pe justiţie! Comisia Europeană a avut aseară o reacţie fermă prin care şi-a arătat îngrijorarea faţă de modul în care modificările legislative propuse de Guvernul PSD - ALDE ar putea afecta independenţa justiţie",a scris europarlamentarul PMP pe Facebook.

În acest context, Siegfried Mureşan a reamintit de îngrijorările exprimate de Comisia Europeană faţă de proiectul de modificare a legilor din Justiţie.

"Cei care au crezut că reprezentanţii Comisiei Europene vor fi de acord cu astfel de derapajare ale guvernării în justiţie s-au amăgit degeaba. Comisia a reacţionat după câteva zile tocmai pentru a face o analiză temeinică a propunerilor ministrului Toader, de aceea ştiu sigur că poziţia exprimată aseară este susţinută de toţi membrii Comisiei Europene. Concluzia este clară: situaţia este gravă şi trebuie tratată cu seriozitate", a adăugat Siegfried Mureşan.

În viziunea sa, raportul MCV pentru România trebuie să continue. 

"De altfel, şi ultimul raport al Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) din ianuarie spunea foarte clar că orice măsuri care pun în pericol progresele realizate de România în justiţie în ultimii ani vor afecta evaluările viitoare ale Comisiei Europene. MCV trebuie să continue şi în următorii ani pentru că acest instument al Comisiei Europene apără cetăţenii şi instituţiile statului de drept de încercările guvernelor PSD - ALDE de a pune mâna pe justiţie şi de a o folosi pentru interesele de partid", a conchis Siegfried Mureşan.

Reamintim că Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, declara, miercuri, că legile justiţiei prezentate pe 23 august de către ministrul Tudorel Toader nu au fost discutate sau sprijinite de către Comisie, reiterând îngrijorarea CE faţă de o posibilă afectare a independenţei justiţiei, potrivit Mediafax.

Citește și: