Europarlamentarul Cătălin Ivan a aflat, în direct, că a pierdut şefia grupului PSD din cadrul Parlamentului European, dar şi poziţia de membru în BPN. Cea care îl va înlocui este europarlamentarul Viorica Dăncilă, scrie adevărul.ro.

Ivan susţine că schimbarea din fruntea grupului PSD din Parlamentul European nu a avut loc încă şi că pentru ca aceasta să fie pusă în vigoare trebuie să se organizeze un vot în delegaţie.

"Numirea a făcut-o domnul preşedinte Victor Ponta. Era prezent şi Cătălin Ivan. Această discuţie nu trebuia să aibă loc", a declarat însă Dăcilă în cadrul unei intervenţii televizate.

Cătălin Ivan a avut şi un schimb de replici cu purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Vrânceanu Firea, chiar cea care i-a preluat funcţia în BPN. "Nu v-am deranjat niciodată şi nu e frumos să întrerupeţi o doamnă şi o colegă a dumneavoastră, încă... Pentru că intru în concediu medical, nu din alt motiv. Declaraţia e asumată de preşedinele PSD, de preşedintele executiv, este rezultatul discuţiei din BPN, din care domnul Cătălin Ivan nu mai face parte de când nu mai este purtător de cuvânt, care a avut loc zilele trecute", a spus Firea.

Ivan a contrazis-o şi a declarat că este membru în BPN şi că o astfel de hotărâre ar fi trebuit luată în CeX nu în BPN.

Citește și: