Marian SULTĂNOIU
6222 vizualizări 27 apr 2012

La numai o zi după ce declarase, pentru gândul, că Victor Ponta nu trebuie să-şi asume guvernarea în acest moment, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi-schimbat poziţia susţinând că preluarea puterii de către USL este o soluţie bună. Mai mult, liderul social-democrat spune că USL poate coabita o perioadă cu preşedintele Traian Băsescu, nefiind cazul ca acesta să fie suspendat acum.

"Este o zi benefică pentru PSD care a reuşit să înfrângă actuala putere care s-a prăvălit din cauza guvernării pe care a avut-o", a declarat, pentru gândul, Ion Iliescu.

Referitor la ultima sa declaraţie potrivit căreia Ponta nu ar trebui să preia conducerea Guvernului, Iliescu a spus: "Asta a fost o părere a mea de ieri, pentru că am considerat că ar fi mai benefic un guvern de serviciu, de tranziţie. Dar după cum stau lucrurile, poate că nu e rău că şi-a asumat guvernarea şi că formează un guvern care să pregătească alegerile".

Întrebat de o eventuală suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, Ion Iliescu susţine că nu este cazul. " Preşedintele a acţionat cu prudenţă, a făcut o numire corectă, şi este posbil ca USL să poată coabita cu acesta o perioadă de timp", a spus el.

Citește și: