Anca SIMINA
4636 vizualizări 6 mar 2013

Provenit ca şi Mihai Stănişoară, din garda veche a PDL, fostul ministru Radu Berceanu, a găsit o singură justificare pentru trecerea acestuia la PNL: "prietenia arhicunoscută" cu Sorin Frunzăverde, devenit liberal înainte de alegerile locale din 2012, şi apartenenţa lor comună, susţine Berceanu, la Masonerie.

"E pe linia prieteniei arhicunoscute cu Frunzăverde, având în vedere şi aparteneţa lor la Masonerie. Eu ăstora le-am spus mereu "Dacă partidul vă spune s-o luaţi la dreapta şi Masoneria să o luaţi la stânga cum faceţi, voi ce alegeţi?". Sunt muţi masoni în conducerea tuturor partidelor, că aşa s-a dat şi tema, dar mai depinde şi de caracterul fiecăruia", a comentat Radu Berceanu pentru gândul.

Retras din prima linie în politică, fostul ministru îl acuză pe Stănisoară de trădare. "Încă un trădător a intrat pe lunga listă de trădători din toate partidele şi cu asta basta. Stănişoară a avut toate funcţiile posibile, nu a fost un ostracizat în PDL. Oare cum stătea lider de grup, care vine la BPN şi le dădea indicaţii celorlalţi cum să voteze, unul care mima că e cu PDL şi era cu gândul la PNL? Oare cum îl privesc foştii lui subordonaţi din armată? Eu nu îi înţeleg pe ăştia care sunt la putere cu 70% dar le mai trebuie câte un gunoi din ăsta. Cred că le mai trag o lovitură la ăia de la PDL. De fapt îşi trag lor o lovitură", crede Berceanu.

În opinia sa, relaţia bună a lui Mihai Stănişoară cu Vasile Blaga sau cu Traian Băsescu "nu are nicio legătură" cu plecarea sa, pe care o pune strict pe seama oportunismului: "Vroia să fie acolo cu ăia mari şi tari". "S-a gândit că s-ar putea să mai plece câţiva după Convenţie şi să nu facă parte dintr-un val, să fie, aşa, mai special. Nu ştiu ce le-a trebuit liberalilor că de la o vreme adună toate gunoaiele. Poate că e bine pentru partid, că n-ai cum să te mai scuturi de gunoaie decât când se învolburează apele şi ies gunoaiele la suprafaţă", spune Berceanu.

 

Citește și: