Diana Grigore
2348 vizualizări 25 oct 2018

„Iniţiativa Fără Penali este depusă la CCR. Am depus 850.000 de semnături validate de către primăriile din ţară. Mai erau apropae 100 de localităţi unde primarii au refuzat din diverse motive să ne elibereze semnăturile, dar în acest context în care statul de drept este atacat fără precedent, în acest context în care vedem că asupra parchetelor se exercită o presiune extraordinară, în acest context în care l-am văzut ieri (miercuri-n.r) pe Liviu Dragnea eliminând ideea că acea Curte specială pentru magistraţi astfel cum solicită comisia de la veneţia, consierăm că este momentul ca Intiativa fără penali să meargă mai departe”, a declarat preşedintele USR, în Parlament.

Dan Barna a precizat că i-a transmis şi preşedintelui României, Klaus Iohannis, că îşi doreşte ca iniţiativa să beneficieze de sprijinul acestuia.

„I-am transmis preşedintelui că ne dorim şi un sprijin din partea domniei sale ca această iniţiativă să ajungă la referendum şi intre în procedură parlamentară. Avem peste cinci-şase localităţi ale căror primari au refuzat efectiv să validerze aceszte semnături sau să valideze aceste semnături. Este o încălcare flagrantă şi explicită a legii”, a adăugat preşedintele Uniunii Salvaţi România.

Pe 20 septembrie USR a depus la Parlament o primă tranşă de 335.000 de semnături pentru iniţiativa cetăţenească Fără Penali, iar pe 21 septembire a fost depusă şi cea de-a doua tranşă, cu 446.000 de semnături.

Citește și: