Diana Grigore
225 vizualizări 22 sep 2019

„Curtea Constituţională a stabilit că domnul Iohannis a blocat Guvernul şi îl obligă să emită -de îndată-, adică imediat, decretele de desemnare a miniştrilor interimari. Sunt deja 5 zile de la decizia Curţii şi 26 de zile de când ar fi trebuit să facă numirile interimarilor. În tot acest timp, pe masa fără titular de la Ministerul Mediului, de pilda, zac şase proiecte de investiţii pentru alimentare cu apă in valoare de 1,5 miliarde euro, din fonduri europene”, a scris Fifor, pe Facebook.

Vicepremierul a adăugat că din cauza lui Klaus Iohannis România ib=nvesteşte mai puţin.

„Din cauza blocajelor preşedintelui, România investeşte mai puţin, absoarbe mai puţini bani europeni si comunităţi întregi de români sunt private de la dezvoltare. Acesta e -preşedintele- care vă propune ironic -România normală-! Spun -ironic- pentru că într-o Românie normală, cetăţenii ar trimite direct acasă un astfel de presedinte! Aveţi ocazia să o faceţi prin vot la alegerile din noiembrie!”, a mai scris Fifor.

Judecătorii CCR au constatat că Preşedintele României nu şi-a executat în mod corect decizia de revocare, iar astfel şeful statului este obligat să îi revoce pe miniştrii. De asemenea Klaus Iohannis este obligat şi să numească interimari, pentru a rezolva problema continuităţii Guvernului. Prin urmare, Klaus Iohannis trebuie să o revoce pe Ana Birchall din funcţia de ministru al Justiţiei.

 

Citește și: