Diana Grigore
297 vizualizări 23 iul 2019

„Sunt temele false pe care le-a folosit preşedintele Iohannis în toată campania domniei sale, pe care le-a folosit şi colegii noştri din opoziţie. Eu nu văd cum nu respectă PSD referendumul, cum încurajăm corupţia. Sunt nişte aiureli, în contextul privind referendumul aşteptăm şi noi motivarea CCR, că de aceea există o Curte Constituţională”, a declarat Mihai Fifor, la Antena 3, întrebat despre afirmaţiile lui Klaus Iohannis despre PSD.

Social-democratul a adăugat că CCR a respins iniţiativele legislative de revizuire a Constituţiei cu un motiv.

„De vreme ce CCR vine şi spune că e o problemă înseamnă că ştiu oamenii ăia ce fac. Să vedem motivarea. Nu înseamnă că PSD încurajează corupţia sau nu respectă votul. Nu văd cum PSD nu respectă votul de la referendum”, a afirmat Fifor.

Despre Acordul politic iniţiat de Klaus Iohannis privind consolidarea parcursului european al României, Fifor a susţinut că PSD nu a semnat deoarece „un pact se discută, nu se impune”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că PSD-ALDE continuă să se poziţioneze împotriva voinţei cetăţenilor, prin faptul că nu au semnat acordul politic pentru parcursul european al României. El a precizat că nu a cerut, prin întrebările puse la referendum modificarea Constituţiei.

Şeful statului a adăugat că voinţa politică a PSD a fost şi este aceea de a îi proteja pe corupţi, însă voinţa cetăţenilor din 26 mai trebuie să fie obligatoriu respectată.

CCR a respins iniţiativele legislative ale PNL-USR şi PSD-ALDE de revizuire a Constituţiei. Magistraţii au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie, prevederi în iniţiativele legislative depuse, depăşeşte limitele de revizuire a Constituţiei.

 

Citește și: