Andrei Ilinca
625 vizualizări 7 iun 2019

”Încep răspunzându-vă altfel, în primul rând să vă explic votul meu. Nu îmi abandonez niciodată aliaţii şi camarazii de luptă, în sensul pozitiv al cuvântului, nu peiorativ. Acum câteva luni, împreună cu domnul Paul Stănescu şi alţi colegi de-ai mei am atras atenţia conducerii de atunci a partidului că lucrurile nu se îndreaptă spre o direcţie bună în ceea ce priveşte managementul PSD şi modul în care este condusă, am fost cu toţii pedepsiţi, care excluşi, care luate funcţii şi aşa mai departe.”, a afirmat Gabriela Firea, la finalul CEx al PSD de vineri.

Preşedintele interimar al PSD Bucureşti a adăugat că nu era importantă organizarea „pe un colţ de masă” a unui Congres în două-trei săptămâni pentru alegerea unui nou preşedinte al partidului.

„Acum am avut un alt punct de vedere şi mi l-am susţinut. Nu cred că calitatea noastră era să organizăm pe picior, pe un colţ de masă un Congres atât de important pentru alegerea preşedintelui partidului în două-trei săptămâni. Coincidenţă sau nu, eu chiar în acea perioadă voi fi în spital, am o operaţie chirugicală de făcut şi oricum nu puteam participa. Am susţinut opinia domnului Stănescu şi o susţin în continuare că acum gândul nostru trebuie să fie doar la cetăţeni, membri sau nemembri ai PSD, să refacem organizaţiile, să ne regrupăm şi să tragem învăţămintele de pe urma acestui vot”, a completat Firea.

Întrebată despre modul de conducere al Vioricăi Dăncilă şi asemănarea acesteia cu fostul preşedinte Liviu Dragnea, Gabriela Firea a răspuns: „Am luat cuvânul alături de colegii mei şi nu vreau să îmi spun opinia în faţa camerelor pentru că asta ar însemna că se constituie un posibil atac, se ating anumite sensibilităţi şi ar însemna să începem un conflict pe care nu mi-l doresc”.

”Au fost circa 30 de voturi pentru Congresul din 29 iunie, la care nu voi putea participa din motive de sănătate, trei voturi împotrivă, eu, domnul Stănescu şi domnul Ciolacu, şi patru abţineri”, a conchis Firea.

 

Citește și: