243 vizualizări miercuri, 21:03

„Este foarte trist că preşedintele nu a convins ”guvernul său 2” că sunt necesare aceste alocaţii mărite şi că legea propusă în Parlament de către PSD, amendamentul propus de PSD, trebuie să fie aplicat şi să nu se gândească doar de manieră politică şi anume că PSD a propus şi PNL nu vrea să aplice, pentru că este la guvernare. Până la urmăm, noi am respectat, când am fost la guvernare, toate amendamentele propuse inclusiv de către PNL în Parlament. (...) Acum cred că este în dreptul preşedintelui această răspundere, să discute cu premierul şi cu ministrul de Finanţe, al Muncii, să găsească soluţii, să găsească bani. Aşa cum s-au găsit bani, încă din primele şedinţe de guvern pentru anumite firme private, pe sprânceană, pe ochi frumoşi, pentru a se plăti anumite datorii, cred că se pot găsi în acest moment bani, fonduri pentru alocaţii”, a spus Gabriela Firea, la România Tv.

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că majorarea alocaţiilor copiilor nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni se vor găsi resursele necesare. ”Legea este în regulă, de aceea am promulgat-o. Problema care trebuie acum rezolvată este una care ţine de bugetul naţional”, a mai spus el.

”Partea mea a fost de a analiza legea şi de a decide promulgarea sau nepromulgarea. Legea este în regulă, de aceea am promulgat-o. Guvernul îşi doreşte majorarea alocaţiilor, însă problema care trebuie acum rezolvată este una care ţine de bugetul naţional, care a fost aprobat înainte să se aprobe această lege care măreşte alocaţiile şi sunt convins că guvernul va găsi soluţia cea mai bună. Probabil nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni se vor găsi soluţiile”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că Executivul „îşi face ultimele calcule”.

„Vreau să subliniez o chestiune foarte importantă fiindcă am observat câteva interpretări neconforme - şi eu, şi Guvernul ne dorim creşterea alocaţiilor pentru copii”, a mai spus şeful statului.

PNL ia în calcul prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor de stat, după ce Klaus Iohannis a promulgat legea.

 

Citește și: