Alexandru Costea
500 vizualizări 10 aug 2019

„Dăncilă i-a trimis Ursulei von der Leyen două propuneri pentru poziţia de comisar european ce revine României: Dan Nica şi Rovana Plumb. Doi pesedişti. Cred că preşedintele Iohannis e perfect îndreptăţit să trimită alte propuneri la Bruxelles", a scris, vineri, pe Facebook, Cristian Preda, membru PLUS.

Acesta consideră că Monica Macovei şi Mihai-Răzvan Ungureanu sunt potriviţi pentru funcţia de comisar european iar preşedintele ar putea să-şi folosească influenţa pe care o are în PPE pentru a avea "o persoană cu care ne putem mândri".

„Profilul e clar: europeni, competenţi şi care nu au fost vreodată suspectaţi de vreo faptă de corupţie. Am şi două sugestii: Monica Macovei şi Mihai-Răzvan Ungureanu. Preşedintele poate folosi influenţa de care dispune în sânul PPE (care e şi familia poitică a Ursulei von der Leyen) pentru a avea în Comisie o persoană cu care ne putem mândri, nu una de care să ne fie ruşine", notează Preda.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile României pentru funcţia de comisar european, şi anume pe europarlamentarii PSD Dan Nica şi Rovana Plumb, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Citește și: