2711 vizualizări 12 dec 2017

"Sunt în calitate de martor aicea. Nu am venit din proprie iniţiativă, sunt citat de procurorii anticorupţie în dosarul Tel Drum având în vedere calitatea mea de prefect în două mandate, participant şi om care cunoaşte anumite interacţiuni privitoare la relaţia mea cu domnul Dragnea. Mi s-a comunicat că este o audiere care ţine de o anumită confidenţialitate şi nu pot să fac dezvăluiri presei şi nu pot să fac altceva decât să relatez în timp relaţiile care s-au desfăşurat în cadrul judeţului Teleorman în ceea ce priveşte activitatea Consiliului Judeţean , a Prefecturii şi interferenţele pe care le-am avut cu Liviu Nicolae Dragnea şi cu firma Tel Drum. Relaţia mea nu e una duşmănoasă, ci de prietenie", a declarat, la ieşire, Teodor Niţulescu.

Întrebat dacă firma Tel Drum ar fi rezistat atât de mult timp pe piaţă şi ar fi beneficiat de contracte dacă nu era influenţa lui Liviu Dragnea, fostul prefect de Teleorman a răspuns : Cred că nu.

Niţulescu a mai spus că Liviu Dragnea i-a cerut de mai multe ori mai multe lucruri referitoare la Tel Drum, refuzând însă să precizeze care au fost lucrurile pe care i le-a cerut acesta.

Solicitat să comenteze dacă Liviu Dragnea ar mai trebui să deţină funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în condiţiile problemelor penale pe care le are, Niţulescu a spus : "Eu nu l-aş vota niciodată pe Liviu Nicolae Dragnea în nicio funcţie publică. O să vedeţi la finalul anchetei de ce".

Procurorii DNA au pus în mişcare acţiunea penală în cazul şefilor Tel Drum, cauză în care este vizată şi societate, Ministerul Fondurilor Europene constituindu-se parte civilă în dosar cu suma de 4.849.375 lei.

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

Citește și: