Gandul.info
Ciprian Nedelcu
792 vizualizări 5 mar 2018

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a publicat, luni, pe pagina de facebook, o scrisoare deschisă, în care îl atacă pe liderul PSD, Liviu Dragnea, despre care spune că a „acaparat toată puterea”, lucru care a „degradat” partidul.

„Politica este mereu plină de surprize neplăcute şi mai ales de colegi care şi-au exersat temeinic arta de a trăda. Excluderea mea din PSD este doar un episod sinistru din filmul care prezintă un partid mare, dar care şi-a pierdut busola, valorile şi încrederea în oameni. Faptul că această degradare a partidului de guvernământ coincide cu acapararea formaţiunii de către Liviu Dragnea şi acoliţii săi din Teleorman sunt convins că nu mai miră pe nimeni. Se înşală, însă, cei care cred că excluderea mea din PSD mă va obliga să renunţ la principiile social-democraţiei europene moderne ori la lupta împotriva corupţiei. Regret că am sprijinit politicieni care au uitat problemele Iaşului imediat ce s-au văzut cu sacii în căruţă, întreaga lor activitate limitându-se la a cânta osanale liderului de partid“, a precizat luni Mihai Chirica.

Edilul Iaşului a mai scris că nu va sta alături de oameni care au participat la elaborarea unor legi „aberante” ori la aplicarea unor politici naţionale „delirante, care au golit ţara de tineri, au distrus economia naţională, au degradat şcoala românească şi au deteriorat starea de sănătate a populaţiei”. Mai mult, Chirica îl compară pe Liviu Dragnea cu Nicolae Ceauşescu.

„Stânga comunistă a lui Liviu Dragnea, dezvoltată în jurul unor interese penale şi personale, descurajează munca şi încurajează hoţia şi corupţia. A venit timpul ca adevăraţii social-democraţi să înţeleagă fundătura spre care îndreaptă partidul actuala conducere a PSD şi să accepte că România se poate schimba în bine doar dacă avem curajul să-i trimitem acolo unde le este locul pe cei care nu ştiu decât să ne mintă. Aş vrea să vă întreb un lucru: există vreo diferenţă între Ceauşescu şi Dragnea? Eu cred că da, există o diferenţă foarte mare. Ceauşescu a făcut şi câteva lucruri bune“, a încheiat primarul Iaşului.

Mihai Chirica a fost exclus din PSD, după o decizie a Biroului Judeţean al PSD, care a fost aprobată la nivel central.

Citește și: