Florin Ghetau
477 vizualizări 23 iun 2012

Fostul viceprimar al Iaşiului Romeo Olteanu a fost instalat, sâmbătă, în funcţia de prefect al judeţului, în prezenţa ministrului Justiţiei, Titus Corlăţean, el înlocuindu-l pe Marian Bosianu, care a ocupat acest post doar o lună şi jumătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ceremonia instalării noului prefect al judeţului Iaşi a avut loc sâmbătă la prânz în Sala Mare a Prefecturii ieşene, în prezenţa ministrului Justiţiei, Titus Corlăţean, a unor lideri locali PSD, PNL şi PC, dar şi a zeci de şefi de instituţii din judeţul Iaşi.

Noul prefect al judeţului Iaşi este Romeo Olteanu, fost viceprimar PSD al municipiului Iaşi în perioada 2008-2012, el înlocuindu-l pe Marian Bosianu, instalat în acest post luna trecută, la propunerea PSD Iaşi.

Marian Bosianu a spus, în discursul său, că el a cerut înlocuirea sa din funcţie şi că pleacă din prefectură cu "sentimentul datoriei împlinite". Bosianu a afirmat că va reveni la conducerea Gărzii Financiare Iaşi.

La rândul său, noul prefect al judeţului, Romeo Olteanu, a afirmat că va fi un prefect al dialogului şi a promis că în timpul mandatului său Prefectura nu va fi folosită ca "instrument de atac politic".

"Îi mulţumesc domnului Nichita (Gheorghe Nichita, primar al municipiului şi lider al PSD Iaşi - n.r.) că în urmă cu patru ani m-a luat în echipa primăriei. Se pare că nu l-am dezamăgit", a afirmat Romeo Olteanu.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a spus că noul prefect de Iaşi va trebui să vegheze la respectarea legalităţii în judeţ şi a amintit că principala responsabilitate a acestuia va fi organizarea unor alegeri corecte, în toamnă, în judeţul Iaşi.

"Avem de adus pacea în această ţară. România nu poate funcţiona într-o ţară cu război continuu, fără respectarea regulilor de bază a democraţiei", a spus ministrul Titus Corlăţean.

Romeo Olteanu a fost membru a trei partide, PNL (1992-1999), Partidul Moldovenilor (1999-2002) şi PSD (din 2002).

Începând cu anul 1992, Olteanu a fost consilier local, iar în anul 2008 a fost ales viceprimar al municipiului Iaşi, el fiind considerat un apropiat al actualului primar PSD al Iaşiului, Gheorghe Nichita.

Citește și: