Departamentul Social - Mediafax
4732 vizualizări 10 sep 2018

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că fotografia publicată de Victor Ponta pe Facebook a fost făcută, cel mai probabil, la ziua SRI şi există mai multe de acest fel, deoarece era un fotograf al SRI care făcea poze tuturor participanţilor. Dragnea îl acuză pe George Maior că răspândeşte pozele.

"Habar nu am dacă fotografia de aseară e reală sau nu, securiştii sunt în stare de orice. Nu am negat că m-am întâlnit cu Maior sau Coldea. Cred că era un eveniment, ziua SRI. Erau peste 100 de oameni, eram vicepremier, membrii Guvernului, conducerile ICCJ, Parchete. 100 şi ceva de persoane, primeam invitaţie şi mergeam. Mâine poate apare o poză cu mine şi Gabi Vlase (n.r.: actualul şef al SIE), chiar am făcut poze cu el. Nu aveam de unde să ştiu atunci că Maior şi Kovesi stăteau cu fundul pe protocoale neconstituţionale", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

"Îi zic lui Maior, că el i le dă, nu ştiu cum le-a luat de la SRI, Maior i le-a dat lui Ponta, să le facă publice. Era un fotograf de la SRI care făcea poze tuturor. Poate apar cu Livia Stanciu, care ulterior mă condamnase. Faptul că am poze stând de vorbă cu unul sau altul nu mă compromite pe mine, ci pe ei, că arată cât sunt de securişti. Nu văd de ce nu le dau pe toate, că ar fi bine. Am primit astfel de ameninţări de 3 luni, am spus daţi pozele, că nu îmi amintesc să am poze indecente cu Kovesi sau Maior. Vorbeam şi cu Elena Udrea. Eu nu mergeam cu bâta", a mai precizat Dragnea.

Fostul ofţer SRI Daniel Dragomir a reacţionat înaintea lui Liviu Dragnea şi anunţă că va cere Comisiei parlamentare de control a SRI să obţină şi să facă publice toate fotografiile realizate la sindrofiile organizate de serviciu.

”Săptămâna trecută, ambasadorul în SUA, George Maior, a lansat o ameninţare mafiotă şi a spus că o să vină vremea când o să vorbesc şi eu. A vorbit aseară prin contul de Facebook al finului său, Victor Ponta. Această fotografie este făcută de fotograful oficial al SRI. Singura persoană care făcea fotografii la aceste întruniri este fotograful oficial. Acolo e un sediu, cel din K2. Vă confirm că acela este sediul. Prima întrebare: Cum a ajuns fotografia din arhiva SRI la Victor Ponta? Doi: dacă este arhiva personală sau se plimbă pe internet astfel de fotografii, eu voi face altceva. Mâine dimineaţă voi sesiza Comisia parlamentară de control al SRI, că înţeleg că aceste fotografii nu sunt clasificate, şi Comisia de control a SRI să solicite toate la SRI fotografiile făcute în acea perioadă şi publicate în mod transparent şi să le vadă toată ţară pe toate. Nu erau întâlniri operative acolo, în care prindeam ruşi. Erau şpriţuri. Cine mai putea fi în poza? Putea să mai fie domnul judecător Ionuţ Matei, judecătoarea Livia Stanciu, puteau să fie alţi procurori şefi din DNA, în afară de doamna Kovesi, putea să fie actuala şefă a ÎCCJ, doamna Tarcea. (...) Dacă vreţi transparenţă, şi domnul Ponta ne arată transparenţă, haideţi să le publicăm pe toate cu toată lumea”, a declarat Daniel Dragomir, la Antena3.

O fotografie în care preşedintele PSD Liviu Dragnea apare alături de fostul director al SRI, George Maior, iar în plan secund se poate vedea fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost postată pe Facebook de fostul premier Victor Ponta. O alta, cu Dragnea şi fostul adjunct SRI Florian Coldea, a fost făcută publică de Ponta luni seara, într-o emisiune la B1 TV.

"Da, stimaţi români, Liviu Dragnea luptă de mult cu Maior, cu Kovesi, cu Statul Paralel, cu Soros-bla bla/ din interior luptă cu ei! Minciuni ridicole pentru cei care încă mai vor să se lase prostiţi! Ah, da! Şi Liviu Dragnea este cel mai bun exemplu de familie tradiţională, nu e aşa? Adevărul este că Liviu Dragnea luptă doar ca să îşi ascundă banii de la Teldrum şi Farmavet, să scape de răspundere penală şi să îşi promoveze propriul interes!!! România, resursele sale naturale, Parlamentul, Guvernul sau PSD sunt simple instrumente pentru propăşirea lui Dragnea şi a familiei sale! Sper să îl întrebe Răzvan Dumitrescu în direct în emisiune, dacă nu are timp îi rog pe curajoşii din CEX ul PSD şi pe cei care îşi rup cămaşa de pe ei la televizor pt “Dl Preşedinte Dragnea” să îl întrebe cât de tare lupta el cu George Maior şi cu Kovesi în anii trecuţi! Trebuie să terminăm definitiv cu această minciună şi ipocrizie care îşi bate joc de bunul nostru simţ, dar şi de viitorul nostru! Eu am această datorie!", scrie Ponta pe Facebook, în mesajul care însoţeşte fotografia.

 

Citește și: