Plecat din PSD după ce a cerut, la televizor, retragerea lui Iliescu pentru ca PSD să scape de eticheta comunismului, Sebastian Ghiţă continuă să aibă în fostul partid susţinători ai teoriilor sale. Într-o emisiune la RTV, preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, a arătat să se simte la rândul său „nedreptăţit” de această etichetă, reproşânu-i lui Ghiţă doar nerăbdarea cu care „vrea să se întâmple lucrurile”.

„Sebastian Ghiţă este un băiat cu foarte multe idei bune şi care va performa în politică, cum a performat şi în afaceri. Singura lui problemă este că vrea să se întâmple lucrurile foarte repede. Nu se poate asta în partid. Totuşi 3 luni de zile nu e o perioadă foarte lungă. Însă ce a spus Sebastian Ghiţă este corect. Nu putem fi autişti şi să ne prefacem că nu înţelegem semnalul electoratului”, a spus Dragnea.

În opinia sa, „este nedrept ca PSD să fie perceput ca un partid comunist”. „Nici eu, nici Victor Ponta nu am fost membri de partid. Este nedrept ca pe noi să se pună această etichetă”, consideră liderul PSD care susţine, pe de altă parte, că „nu s-a pus problema ca Ion Iliescu să plece din partid”. „Politica nu-i aşa binară. Nimeni nu a pus problema asta, dar această percepţie ne frământă foarte mult”, a adăugat Dragnea.

Fără a se referi la prezenţa sau absenţa lui Iliescu din PSD, Dragnea a combătut însă principiul pe care fostul preşedinte l-a impus partidului. „Cu tot respectul, trebuie să ne uităm cu atenţie la societatea care se modifică cu o viteză din ce în ce mai mare. Nu putem rămâne în continuare cu a lua de la bogaţi să dăm la săraci”, crede Dragnea.


Sursa video: RTV

Citește și: