Sorina Ionaşc
2171 vizualizări 26 nov 2012

"Fur mai puţin ca ei!". Acesta este sloganul cu care candidatul PER Rădună Gabriel, vrea să-i convingă pe alegătorii din Iaşi să-l trimită în Parlament.

"Eu sunt un om deosebit, unic şi am vrut să am un slogan la fel de ieşit din comun ca mine. Sincer, eu am venit cu nişte sloganuri mai normale, dar fratele meu mi-a zis să-l pun pe ăsta. Aşa că l-am propus în organizaţie şi l-am ales împreună. Măcar ăsta e cinstit, asta mi-au zis şi oamenii, măcar spune că vrea să lase ceva în urmă. E o palmă metaforică dată clasei politice, care mă dezgustă total. Da, eu le promit că voi fura mai puţin, dar că o să las ceva în urma mea", a declarat ecologistul, contactat de gândul.

Totodată, Rădună a menţionat şi cum îşi face campanie: merge prin teritoriu, costumat în Alexandru Ioan Cuza, având Constituţia în mână.

Liderul PER Iaşi, Constantin Pâslaru, a întărit cele spuse de Rădună, declarându-şi toată susţinerea pentru slogan. Mai mult, el a recunoscut că sloganul a fost ales din dorinţa de a fi remarcaţi.

"Sloganul este o metaforă, dar eu îl susţin tocmai pentru că nimeni nu recunoaşte că fură. Voiam şi noi să atragem atenţia, să ne bage cineva în seamă, să ieşim în faţa presei. Nu ne-a fost frică pentru că cetăţenii au atâtea probleme încât le-a dispărut frica, iar nouă, reprezentanţii cetăţenilor, la fel. De ce să ne temem? Noi ne-am asumat toate riscurile", a spus Pâslaru, pentru gândul.

Citește și: