Gandul.info
Ana Petrescu
Sorin Bogdan
4397 vizualizări 29 iun 2018

"O să fiu sincer. Da. În orice echipă se creează şi obiective,” a declarat Gabriel Oprea la Realitatea TV. ”În cazul în care Victor Ponta câştiga alegerile, mi-a propus să preiau SRI. Am lucrat în domeniul securităţii naţionale şi am ajutat mult oamenii ăştia, mult de tot, militarii din MApN, poliţişti, jandarmi, pompieri, dar cei din servicii speciale. De aceea şi oamenii aceştia ţin la noi, pentru că am făcut ceva pentru ei. Mi-a propus şi probabil, acest lucru mi-ar fi schimbat şi destinul. Probabil. Repet. Sunt un om de cuvânt."

La alegerile prezidenţiale din 2014 au candidat Victor Ponta şi Klaus Iohannis. În spaţiul public a fost vehiculat scenariul în care, dacă Victor Ponta ar fi fost ales preşedinte, atunci fostul şef al SRI George Maior urma să fie propus premier.

Sămbătă, Gabriel Oprea şi-a anunţat REVENIREA ÎN POLITICA MARE şi intenţia de a implica UNPR în alegerile europarlamentare şi prezidenţiale care urmează. ”Onoarea a fost mereu cel mai important reper din viaţa mea,” mărturisea Oprea cu această ocazie. ”Sigur că în această perioadă, am aflat că în politica din România nu mai este nevoie de onoare şi am înţeles că onoarea politică este considerată naivitate." El voia să sugereze o paralelă între atitudinea sa şi cea a lui Liviu Dragnea. În urmă cu doi ani, odată cu începerea anchetei penale împotriva sa, Gabriel Oprea a demisionat din toate funcţiile deţinute în administraţie sau în partid şi s-a retras din politică. El este judecat în prezent pentru ucidere din culpă, în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină de la Poliţia Rutieră, în timp ce îi însoţea coloana oficială.

Fotografia cu care îl ameninţa Ponta pe Dragnea

Dacă am pomenit de scenarii, trebuie să reamintim că - la începutul lunii iunie - fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie, şi el retras pe margine şi anchetat penal, dezvăluia că Victor Ponta s-ar fi întâlnit în secret în Turcia cu fostul adjunct al SRI Florian Coldea şi i-a cerut ajutorul pentru a reactiva scenariul din 2014. ”Acum trei luni, Victor Ponta a avut o întâlnire cu Florian Coldea în Turcia şi atunci au pus la cale acest plan. În spatele lui Ponta se află şi Oprea,” explica Vanghelie. ”Ce vrea să mai facă acest fenomen în politică, să-i aducă din nou pe Oprea şi pe Maior?” 

Una din glumele de pe internet despre trucarea fotografiei lui Oprea cu Obama. De ce nu şi cu Elvis?

În prezent, Victor Ponta şi-a racolat pentru Pro România mai mulţi parlamentari şi a încercat chiar să îşi facă grup parlamentar. Gabriel Oprea s-a reactivat. Din păcate, şi-a început campania cu stângul, postând pe Facebook o poza trucată pentru a părea că dă mâna cu preşedintele american Barack Obama. Modificarea a fost remarcată de internauţi, care îşi pun imaginaţia la contribuţie ironizând orgoliul fostului premier de a se lăuda cu imagini alături de personalităţi.

 

Citește și: