Oprea s-a retras din politică acum doi ani de zile, în urma scandalului morţii poliţistului Bogdan Gigină.

"Am decis să revin ÎN POLITICA MARE. Obiectivele noastre sunt să avem reprezentaţi în Parlamentul European şi să avem un cuvânt de spus la alegerile prezidenţiale. Vom susţine cel mai bun candidat.În urmă cu doi ani, UNPR s-a aflat în faţa unui moment dificil. Eu m-am confruntat cu o situaţie foarte grea pe care o cunoaşteţi şi care a condus la decizia mea de a demisiona din funcţia de preşedinte pentru a da partidului o şansă în plus în plină campanie electorală. Nu a fost o decizie uşoară, dar am făcut-o pentru a nu permite ca discuţiile şi contextul creat în jurul meu să afecteze imaginea partidului,” a declarat Oprea în conferinţa de presă.

”Am decis să mă pun la dispoziţia Justiţiei. Onoarea a fost mereu cel mai important reper din viaţa mea. Sigur că în această perioadă am aflat că în politica din România nu mai este nevoie de onoare şi am înţeles că onoarea politică este considerată NAIVITATE. Cu toate că România are nevoie din ce în ce mai mult de onoare", este de părere Oprea.

”După o perioadă tulbure, prin care a trecut partidul de la începutul anului 2016, după o serie de evenimente nefericite, care au creat un context nefavorabil pentru UNPR, iată că astăzi putem spune cu încredere că suntem pregătiţi să revenim în politica de vârf, unde vedem că este nevoie de noi,” a explicat Gabriel Oprea. ”E clar că România re nevoie de altceva. UNPR poate să ofere ceea ce a promis încă de la înfiinţare: apărarea interesului României - în afară şi echilibrul social, politic şi economic - în interior.”

Susţinători UNPR 23 iunie 2018

Susţinători UNPR 23 iunie 2018

Susţinători UNPR 23 iunie 2018

Susţinători UNPR 23 iunie 2018

Susţinătorii UNPR veniţi să aplaude renaşterea partidului. (Mediafax Foto)


În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19,00, agentul de Poliţie Bogdan Gigina a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrala, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care i-au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigina făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a fostului ministru Gabriel Oprea.

 

Citește și: