Firuta Flutur
3657 vizualizări 11 nov 2018
Viceprimarul Sectorului 2 al Capitalei, Dan Cristian Popescu, a criticat-o, duminică, pe Gabriela Firea pentru afirmaţiile potrivit cărora Liviu Dragnea ar vrea să desfiinţeze Bucureştiul, precizând că edilul a cheltuit 2 miliarde de euro fără a realiza nimic şi că a fi "sectorian" ar fi o soluţie.
 
"Ţinând cont de faptul că doamna primar general a cheltuit 2 miliarde de euro, în 2 ani, fără să lase nimic concret în urmă, ar putea fi o soluţie să fiu “sectorian 2”😃!", a transmis, pe Facebook, viceprimarul PNL al Sectorului 2 al Capitalei, Dan Cristian Popescu.

Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că nu s-a discutat în partid desfiinţarea Primăriei Municipiului Bucureşti printr-o ordonanţă de urgenţă, fiind o aberaţie a edilului Capitalei.
 
„Nu s-a discutat niciodată în partid aşa ceva, nu există o astfel de idee, fiind o aberaţie. Pe scurt - interviul doamnei Gabriela Firea nu merită niciun comentariu”, a declarat secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, pentru MEDIAFAX.

"Domnul Dragnea a anunţat, într-o şedinţă cu câţiva primari de sectoare că doreşte să desfiinţeze Bucureştiul.

Că pe el îl deranjează atât de tare persoana mea şi vede că nu are ce să-mi facă decât să mă suprime, încât le-a spus că va pregăti o ordonanţă de urgenţă prin care cele şase sectoare să devină oraşe, să devină unităţi administrativ-teritoriale, ceea ce este anti-constituţional.

Constituţia nu se modifică prin ordonanţă de urgenţă, decât dacă cineva consideră că ţara noastră nu mai este una democratică. (...) Eu şitam că se poate modifica doar prin referendum. Acum câteva zile, a zis că este în pregătire textul ordonanţei de urgenţă prin care, practic, Primăria Capitalei ori să se desfiinţeze, ori să devină o instituţie decorativă, iar cele şase sectoare ale Capitalei să capete statutul de oraş, împărţind atât patrimoniul, cât şi bugetul, cu personalitate juridică", a declarat Gabriela Firea, la România Tv.

Edilul a precizat că la şedinţa respectivă au participat cinci primari de sectoare, cu excepţia lui Robert Negoiţă.

"Imaginaţi-vă cum ar fi să ne întâlnim cu cineva. Tu ce eşti, de unde provii? Unul spune eu sunt ieşean, altu eu sunt arădean, eu sunt constănţean... Tu ce eşti? Eu sunt sectorian 2. Cam ceva de genul acesta doreşte domnul Dragnea, doar ca doreşte să mă anihileze în totalitate", a completat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a mai anunţat că, din informaţiile pe care le are, preşedinţia filialei PSD Bucureşti va fi preluată de primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

 

Citește și: