Departamentul Politic
8086 vizualizări 18 nov 2018

După şedinţa CEx a PSD, Gabriela Firea a acuzat că partidul a ajuns să fie condus de un om venit de la PRM şi unul de la PDL, făcând referire la Codrin Ştefănescu şi Liviu Dragnea.

"Un domn venit de la PRM, conduce alături de alt domn venit de la PDL, PSD. Nu e o pagină prea albă a PSD, dar asta este viaţa", a spus primarul general al Capitalei.

"E un rău pe care îl facem bucureştenilor nevotând proiectele pentru Capitală. S-a văzut că am avut doi consilieri PSD care au vota împotriva bugetului pentru furnizarea de gaze. Sunt doi colegi care au votat şi împotriva subvenţiei la transport. Acei doi consilieri generali ai PSD trebuiau excluşi din partid, însă acest lucru nu s-a întâmplat.(...) Unii colegi au fost puşi în situaţia de a vota împotriva mea. Am văzut şi ceva tristeţe în ochii unora. Nu sunt de acord că dacă epuizezi toate etapele statutare şi dialogul interuman cu preşedintele partidului, cu colegii taci", a spus Gabriela Firea.

Întrebată cine a votat împotrivă, aceasta a spus: "Au fost câţiva colegi, dl Stănescu, dl Ciolacu, dl Tudose, dl Negoiţă care nu cred că ieşise din sală. Au fost care au votat împotrivă sau s-au abţinut. Dl Paul Stănescu a rămas pe nedrept fără poziţia de de vicepremier şi ministrul al Dezvoltării Regionale. Cred că nu era cazul să pierdem atâtea ore. Se putea anunţa după prima jumătate de oră".

Legat de solicitările primarului general al Capitalei, Viorica Dăncilă a replicat că a sprijinit-o pe aceasta în multe proiecte, dar nu poate să încalce legea.

Întrebată dacă este posibil ca în mandatul său de premier, să fie transferate la Primăria Capitalei, aşa cum a cerut Gabriela Firea, centura Capitalei, Metroul şi ELCEN, premierul Viorica Dăncilă a spus că va avea săptămâna viitoare o discuţie pe această temă cu edilul bucureştean.

”Am solicitat de la fiecare minister în parte un punct de vedere bazat pe legislaţie, pe ceea ce se poate sau nu se poate. O să avem o discuţie săptămâna viitoare cu dna Primar General tocmai pentru a explica fiecare punct din cele trei solicitări ale domniei sale. Cred că cea mai bună armă este dialogul şi cred că acest dialog trebuie să îl facem la Guvern şi nu prin intermediul unuia sau altuia”, a spus acesta.

Şeful Executivului a adăugat că a ajutat-o pe Firea când a fost posibil legal.

”Am avut dialog, am sprijinit-o pe dna Primar General în multe proiecte, dar atunci când a fost posibil. Când nu a fost posibil, nu pot să fac nişte lucruri pe care legea nu mi le permite. Deci vom avea o discuţie săptămâna viitoare pe cele trei proiecte solicitate de dna Primar General”.

18: 40 Viorica Dăncilă anunţă schimbările din Guvern:

- Ministerul Transporturilor - Lia Olguţa Vasilescu;

- Ministerul Muncii - Marius Budăi;

- Ministerul Economiei - Nicolae Bădălău;

- Ministerul Comunicaţiilor - Alexandru Petrescu;

- Ministerul Culturii - Daniel Breaz;

- Ministerul Tineretului şi Sportului - Bogdan Matei;

- Ministerul Dezvoltării - Ilan Laufer;

- Ministerul Apărării - Gabriel Leş.

"La ministerul Transporturilor, Lia Olguţa Vasilescu. Am văzut că are capacitatea de a duce la bun sfârşit proiecte pentru România, cum ar fi Legea pensiilor. Sperăm ca experienţa sa în cadrul Ministerului Muncii să fie reflectat şi în Ministerul Transporturilor. Am propus pentru Ministerul Muncii pe Marius Budăi. Acesta e şeful Comisiei pentru buget finanţe şi bănci şi e dublat de experienţa pe care o are în administraţie. La Ministerul Economiei, nominalizarea este Niculae Bădălău. Am considerat că este nevoie de o persoană cu autoritate pentru a accelera proiectele", a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

Aceasta a făcut publice şi deciziile privind portofoliile de la Cultură, Comunicaţii şi Dezvoltare.

"Alexandru Petrescu este nominalizarea la Ministerul Comunicaţiilor. La Ministerul Culturii este Daniel Breaz. Cred că avem nevoie de rigurozitatea matematică a acestui profesor care să mişte lucrurile în bine. Dl Bogdan Matei la Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Am propus revenirea unui fost ministru, este vorba de Ilan Laufer. Vreau să îi mulţumesc dl Fifor pentru activitatea sa. Lasă un minister la cheie, iar pentru acest minister l-am propus pe dl Gabriel Leş, care a mai fost la Apărare", a mai spus Dăncilă.

18:00 Gabriela Firea confirmă demisia din funcţia de vicepreşedinte PSD, spunând că este o decizie firească faţă de ce s-a întâmplat în CEx PSD.

"Ca vicepreşedinte al PSD pentru regiunea Bucureşti-Ilfov şi ca o reacţie firească şi solidară cu toţi colegii mei din Bucueşti-Ilfov, mi-am dat azi dimineaţă demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti. În ceea ce priveşte Ilfov, mi s-a spus în cadrul CEx că eu sunt vinovată că nu am reuşit să îi opresc pe cei de la Ilfov să îşi dea demisia. Nu aveam cum să pun capăt acestui demers, ei au vrut să reacţioneze la faptul că erau chemaţi la Kiseleff şi erau îndrumaţi să ceară demisia mea, să facă afirmaţii împotriva mea. Au avut coloană vertebrală şi s-a supus la vot dizolvarea organizaţiei judeţene PSD Ilfov", a spus Gabriela Firea.

Ea îl acuză pe Liviu Dragnea că a vrut să scape de persoana sa.

"Este tot o răzbunare. E clar că dl Dragnea a vrut să scape de mine din BEx. Nu aveam cum să îmi păstrez această funcţie. Am demonstrat că nu funcţia face pe om. Acum s-a pus capăt. S-a închis un capitol din viaţa mea. Sunt simplu membru. Sub nicio formă nu se pune problema să îmi dau demisia (din PSD – n.r.). Am văzut declaraţii că am făcut afirmaţii împotriva managementului domnului Dragnea pentru a forţa o excludere. Nu este adevărat. Am pierdut toate funcţiile de conducere, dovadă că nu mă agăţ de funcţii", a mai spus Firea.

16:30 Noul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, a propus aplicarea unor sancţiuni politice pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea, au declarat pentru Mediafax, surse din partid.

Acesta propune să se voteze schimbarea Gabrielei Firea şi din fruntea organizaţiei judeţene PSD Ilfov, precum şi un vot pentru schimbarea lui Firea din funcţia de vicepreşedinte naţional al partidului.

 

Ludovic Orban: PSD e un izvor nesecat de maimuţe şi de proşti

15:30 Ludovic Orban a declarat, luni, că PSD ”este un izvor nesecat de maimuţe şi de proşti”, citându-l astfel pe fostul social-democrat Adrian Ţuţuianu, recent exclus din partidul condus de Liviu Dragnea.

”PSD este un izvor nesecat, citez dintr-un clasic în viaţă, un fost PSD-ist, un izvor nesecat de maimuţe şi de proşti. Actuala remaniere este înlocuirea unor proşti şi a unor slugi cu alţi proşti şi cu alte slugi. Nu este altceva decât o răfuială între clanurile mafiote din PSD, prin care Dragnea urmăreşte să îi pedepsească pe baronii răzvrătiţi şi să îi răsplătească pe baronii care i-au salvat scaunul. Această remaniere nu aduce nimic bun în funcţionarea Guvernului. Nu va face altceva decât să aducă alţi incompetenţi, alţi oameni care nu au nicio legătură cu domeniul de activitate în care îşi vor desfăşura activitatea şi care sunt selectaţi pe unicul criteriu al fidelităţii, slugărniciei faţă de Dragnea şi faţă de baronul care va susţine candidatura miniştrilor,” a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban.

El adaugă că, prin remanierea guvernamentală, PSD recunoaşte că a eşuat în respectarea promisiunilor făcute pensionarilor.

”Nu pot să nu remarc că această remaniere conţine în sine un mesaj pentru pensionari din partea PSD, şi anume, PSD recunoaşte că a eşuat în respectarea promisiunilor către pensionari, altfel nu pot să înţeleg de ce Olguţa Vasilescu dă bir cu fugiţi din ministerul pe care l-a condus pâna acum şi de ce abandonează aşa zisa reformă a pensiilor făcută de PSD, în timp ce dezbaterea legii pensiilor este în Parlament”, a completat Orban, care transmite un mesaj parlamentarilor social-democraţi.

”Cu siguranţă, purtăm discuţii în continuare. Aşteptăm şi remanierea. Oricum, transmitem şi un mesaj tuturor parlamentarilor PSD care aşteaptă ca Dragnea să pice din senin. Atâta timp cât Dragnea va avea Guvernul pe mână, întotdeauna va avea de şpăguit baroni cărora să le câştige încrederea, pentru că are ce să le ofere Guvernul. Dacă vor să scape de Dragnea, trebuie să voteze moţiune de cenzură a PNL şi a Opoziţiei”, a mai spus Orban.

 

CExN al PSD schimbă 6 miniştri

14:55 Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, luni, la Parlament, pentru schimbarea miniştrilor de la şase portofolii, au declarat pentru Mediafax surse din partid.

Iată lista noilor miniştri:

- Ministerul Muncii - deputatul Marius Budăi în locul Liei Olguţa Vasilescu;

- Ministerul Economiei - senatorul Niculae Bădălau în locul lui Dănuţ Andruşcă;

- Ministerul Transporturilor: deputatul Lia Olguţa Vasilescu în locul lui Lucian Şova:

- Ministerul Apărării Naţionale - senatorul Gabriel Leş (fost ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu), în locul demisionarului Mihai Fifor;

- Ministerul Culturii - senatorul Daniel Breaz în locul lui George Ivaşcu., 

- Ministeru Dezvoltării Regionale - Harry-Ilan Laufer, fost membru în cabinetul Mihai Tudose, în locul lui Paul Stănescu.

Harry-Ilan Laufer a fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Mihai Tudose. Anterior, în cabinetul Sorin Grindeanu, Laufer a fost secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Laufer este membru PSD Neamţ din 2017. Potrivit CV-ului, acesta vorbeşte nativ trei limbi: română, engleză şi ebraică. Ilan Laufer a fost ”master scuba diver” şi a deţinut ”recordul naţional la înot liber”.

ilan laufer

 

Băsescu: Dar Viorica Vasilica?

Fostul preşedinte Traian Băsescu comentează remanierea şi scrie că liderul PSD, Liviu Dragnea schimbă un snop întreg de miniştri din Guvern, însă, din laşitate, nu face cea mai importantă schimbare, cea a premierului.

"Dar Viorica Vasilica? Dragnea schimbă un snop întreg de miniştri cheie din menajeria guvernamentală. Din păcate nu face, din laşitate, cea mai important schimbare care ar fi permis o nouă şansă pentru România: DĂNCILĂ", scrie Traian Băsescu pe Facebook.

Într-o altă postare făcută duminică pe reţeaua de socializare, Băsescu aprecia că PSD este o ”turmă fără vlagă” de animăluţe de circ, populată numai cu ”porci şi hipopotami”, fără lei şi tigri care să-i ia biciul ”dresorului” Liviu Dragnea.

”PSD-ul arată ca o menajerie de animăluţe ale unui circ, menajerie populată numai cu porci şi hipopotami, şi care are un singur dresor, pe Dragnea. Dacă există câte un animăluţ neascultător, el îşi primeşte imediat porţia de zahăr şi devine supus dresorului precum, Andronescu, Bădălău, Oprişan sau Ştefănescu. Pentru unii, dresorul nu alocă zăhărelul mult dorit, pentru că îi consideră diabetici. Ce fericiţi erau diabeticii Firea, Stănescu, Fifor sau Neacşu, când dresorul le permitea să-i pupe inelul”, a scris duminică, pe Facebook, Băsescu.

12:30 Comitetul Executiv Naţional a decis să îl numească pe Codrin Ştefănescu în funcţia de secretar general al partidului. El era până acum secretar general adjunct şi va ocupa, astfel, locul lăsat vacant după excluderea din partid a fostului secretar general, Marian Neacşu.

Codrin Ştefănescu

 

Bursa actualizată a zvonurilor

12:00 Surse politice au detaliat pentru Mediafax o nouă variantă de lucru, luată în calcul de liderii PSD pentru remanierea Cabinetului Dăncilă.

- Ministerul Transporturilor - Lia Olguţa Vasilescu, în locul lui Lucian Şova. Mai este vehiculat şi numele lui Mircea Drăghici (trezorier PSD);

- Ministerul Muncii - Marius Budai (deputat, Comisie finanţe-bănci), în locul Liei Olguţei Vasilescu;

- Ministerul Apărării - Gabriel Leş (a mai fost ministru al Apărării), în locul lui Mihai Fifor, care a demisionat;

- Ministerul Economiei - Niculae Bădălău, în locul lui Dănuţ Andruşcă;

- Ministerul Dezvoltării - Ilan Laufer, în locul lui Paul Stănescu;

- Ministerul Comunicaţiilor - Alexandru Petrescu, în locul lui Bogdan Cojocaru

11:20  Înainte de şedinţa CEx PSD, fostul premier Mihai Tudose anunţa că se va opune excluderilor.

"Eu sunt împotriva pierderii oricărui coleg. Nu sunt de acord ca niciun coleg să fie exclus, eu cred că ar trebui să fie aduşi, nu daţi afară", a spus Mihai Tudose.

În ceea ce priveşte demisia Gabrielei Firea de la PSD Bucureşti, Tudose a afirmat: "E decizia domniei sale de a forţa alegerile la Bucureşti, pentru că e interimar".

Fostul premier regretă demisia lui Mihai Fifor de la Ministerul Apărării şi e nemulţumit de ideea remanierii: ”De ce credeţi că aş putea fi vesel? O remaniere înseamnă că ceva nu a mers bine."

 

Gabriela Firea forţează alegeri la PSD Bucureşti

11:15 ”Mi-am depus acum demisia din calitatea de preşedinte interimar la PSD Bucureşti. Este o formă de protest a mea pentru că, de 2 ani ,dl. Dragnea a blocat alegerile la această organiziaţie, pentru a fi vulnerabilă. Poate si statutul ar trebui amendat, pentru că nici o poziţie interimară nu poate dura 2 ani. A fost un plan.(...) Mă gândeam, dacă dl Dragnea ar fi depus atâta energie cum a depus pentru a mă lichida pe mine, am fi avut deja la stadiul de fundaţie şi spitalele regionale", a declarat Gabriela Firea, înaintea şedinţei CExNaţional al PSD.

demisie gabriela firea

"Cel mai important e să fim oameni, iar în cazul unui partid, să fim membri şi apoi să avem funcţii. Ştim ce se va întâmpla, deşi sedinţa nu a început. Nu este democrat să se dezbată înainte informal în birouri sau restaurante.”

demisie gabriela firea

Firea a acuzat că programul de guvernare locale cu care a câştigat alegerile a fost neglijat.

”Pur şi simplu a fost neglijat, să mă exprim elegant, sau tratat cu indiferenţă de către dl. Dragnea, iar toate promisiunile pe care împreună le-am făcut bucureştenilor s-au îndeplinit doar în ceea ce priveşte atribuţiile Primăriei Generale. Eu mă bazez că românii, inclusiv bucureştenii sunt mult mai inteligenţi decât cred unii politicieni cinici care chiar înainte să vin la această şedinţă transmiteau prin interpuşi faptul că problemele grave cu care se confruntă Capitala ar putea să fie puse doar pe seama activităţii primarului general. Nu este adevărat”, a mai spus Firea.

demisie gabriela firea

În scrisoarea de demisie adresată preşedintelui PSD Liviu Dragnea, Gabriela Firea acuză PSD că a abandonat proiectele mari ale Capitalei, cum ar fi Centura ocolitoare, metroul sau ELCEN.

"Consider că programul politic şi administrativ, cu sprijinul căruia atât eu, cât şi PSD, am câştigat alegerile locale din Bucureşti în anul 2016, a fost abandonat. O serie de autorităţi centrale au blocat sau întârziat proiectele mari ale Capitalei: Centura ocolitoare, ELCEN, metrou.

Prin prisma faptului că, sub mandatul meu de preşedinte interimar al PSD Bucureşti, organizaţia a obţinut un scor record şi în premieră: 7 primari (unul general şi 6 de sectoare). Astăzi, prin demisia de faţă, pun punct perioadei nemeritate de provizorat la nivelul organizaţiei PSD Bucureşti şi primordial, încetez să mai validez, prin activitatea mea, toate nerealizărie la nivelul conducerii centrale pe care o giraţi în totalitate", se arată în scrisoare.

Gabriela Firea mai scrie că demisia este o formă de protest faţă de interimatul de doi ani de zile de la şefia PSD Bucureşti, precum şi pentru "dezinteresul manifestat de dumneavoastră faţă de problemele grave cu care se confruntă Capitala în special în ceea ce priveşte traficul sau termoficarea".

Ministrul Apărării demisionează din funcţie

11:10  Ministrul Apărării, Mihai Fifor, şi-a dat demisia din Guvern, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

”Am facut o analiza foarte serioasă, am văzut ca s-a întâmplat în ultimle luni şi am considerat că pot să merg lângîă echipă la partid, să încercăm să pregătim cei doi ani grei care urmează. Cred că e nevoie să întărim echipa şi să putem pregăti proiectele importante. Am rugat-o pe doamna prim ministru şi pe domnul preşedinte Dragnea să fie de acord să-mi depun mandatul să să pot să merg la partid, să mă implic serios”, a declarat Mihai Fifor, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

 

Bursa zvonurilor

Înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD erau vehiculate mai multe schimbări în Guvernul Dăncilă. Într-una dintre variante, la conducerea Ministerului Apărării Naţionale, Mihai Fifor va fi înlocuit cu Dorel Căprar, preşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.

Ilan Laufer va prelua portofoliul de la Ministerul Dezvoltării, Paul Stănescu, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea urmând să fie îndepărtat. Se pare că Tudorel Toader îşi va păstra portofoliul la Justiţie, în timp ce la Transporturi, în locul lui Lucian Şova va veni parlamentarul Mircea Drăghici, trezorierul PSD.

Este vehiculată o schimbare şi la Comunicaţii, în locul lui Bogdan Cojocaru urmând să vină Alexandru Petrescu.

Remanierea guvernamentală se află pe agenda partidului, încă din luna august, discuţiile pe temă fiind amânate succesiv din cauza programului premierului Viorica Dăncilă, a referendumului pentru familie şi a tensiunilor interne.

Un alt punct cu care ar putea fi suplimentată ordinea de zi a reuniunii CExN al PSD, care va începe luni, de la ora 11.00, este situaţia vicepreşedintelui Gabriela Firea. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a afirmat pentru Mediafax, că este obligatoriu ca formaţiunea să tranşeze cazul primarului general al Capitalei, care prin declaraţiile sale afectează întregul partid.

La rândul său, deputatul PSD Cătălin Rădulescu consideră că ar trebui să fie luată o măsură cât mai drastică: excluderea din formaţiune sau retragerea sprijinului politic pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea.

”Sper să se ia o măsură pentru dna Firea, o măsură cât mai drastică. Ori excludere, ori ridicarea sprijinului politic. Şi schimbarea dânsei de la şefia PSD Bucureşti. Asta trebuie să facă Comitetul Executiv”, a declarat Rădulescu.

 

Rădulescu: Firea şi-a retras parlamentarii, i-a ameninţat

Trebuie dată o sancţiune pentru că dânsa nu mai face parte din echipă, se vede clar: şi-a retras parlamentarii, i-a ameninţat şi i-a pus să-şi dea demisia. Aşa au spus ei, adică unul dintre ei. Deci în situaţia asta în care dna Firea nu mai vrea să facă parte din echipă şi o tot ţine în continure cu problemele ei personale şi cu răfuiala ei cu preşedintele partidului, sigur că nu poate să afecteze în continuare imaginea noastră că vrea dânsa să-şi facă imaginea cât vrea ea”, a menţionat Rădulescu.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat duminică, pentru Mediafax, că speră să nu continue ”cursa excluderilor” la şedinţa CExN de luni, dar depinde şi de ce îşi doreşte Gabriela Firea, el menţionând că s-ar putea ca primarul Capitalei să vrea să-şi piardă calitatea de membru de partid.

Gabriela Firea spune că îşi aşteaptă ”sentinţa” la Comitetul Executiv Naţional al PSD şi că nu vor fi surprize în privinţa situaţiei sale, întrucât ştie că ”se doreşte” să fie înlăturată de la conducerea PSD Bucureşti şi Ilfov, pentru că cei care sunt în dezacord cu liderul PSD sunt ”decapitaţi”. În ultima şedinţă a Comitetului Executiv al partidului, social-democraţii au votat pentru excluderea din formaţiune a senatorului Adrian Ţuţuianu.

Acesta a depus la tribunal o cerere de suspendare a deciziei CExN al PSD privind excluderea sa din partid, spunând că zvonurile privind înscrierea sa în altă formaţiune sunt întreţinute de ”camarila” liderului interimar PSD Dâmboviţa, Rovana Plumb.

 

Ministrul Dezvoltării Regionale, criticat pe probleme de comunicare

La şedinţa CExN care va avea loc luni, la Parlament, de la ora 11.00, vor fi stabilite coordonatele remanierii, iar prim-ministrul va prezenta raportul de evaluare a miniştrilor.

Pe 21 august, liderul PSD Liviu Dragnea anunţa că este nemulţumit de unii miniştri şi că o discuţie în prezenţa premierului, despre activitatea echipei guvernamentale, va avea loc în prima şedinţă CExN.

Reuniunea destinată remanierii guvernamentale a fost însă amânată, timp de peste două luni de zile, din mai multe motive, precum deplasările externe efectuate de şeful Executivului, referendumul pentru familia tradiţională, precum şi tensiunile interne generate de scrisoarea anti-Dragnea.

Liderii judeţeni PSD au exprimat opinii diferite cu privire la portofoliul Dezvoltării Regionale, ocupat de vicepremierul Paul Stănescu.

Astfel, senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, considera pe 6 noiembrie, că Stănescu ar trebui să rămână în Guvern pentru că şi-a îndeplinit măsurile din programul de guvernare şi ”PNDL funcţionează 90%”. Pe de altă parte, vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat, pe 24 octombrie, că miniştrii care nu au comunicat public măsurile bune pe care le-au luat „nu au ce să caute” în Executiv, social-democratul spunând că Stănescu este „destoinic”, dar „nu a comunicat deloc”.

Liviu Dragnea a declarat, pe 21 septembrie, că un ministru care „nu are calitate de bun comunicator” nu trebuie să rămână în Guvern.

 

Semne de întrebare la Ministerul Justiţiei

Ministrul Justiţei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, că nu ştie dacă va fi remaniat, însă a subliniat că nu este „bătut în cuie” în această demnitate.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, reafirma sâmbătă la Braşov, că îşi păstrează aprecierile pozitive pentru Toader. La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara pe 31 octombrie că la acel moment nu se punea problema remanierii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader şi că prezenţa acestuia în Guvern nu depinde de emiterea unei ordonanţe de urgenţă pe amnistie şi graţiere.

Vicepremierul Viorel Ştefan spunea pe 31 octombrie, că nu poate să anticipeze dacă va mai rămâne în Guvern după remaniere, însă a precizat că merge pe proiectul şefiei ASF la care şi-a depus candidatura. Întrebat ce se va întâmpla dacă nu va fi numit preşedinte ASF, vicepremierul a declarat: „Rămân parlamentar”. Între timp, la şefia ASF a fost ales pentru un nou mandat actualul titular, Leonardo Badea.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, anunţa pe 6 noiembrie, că ar intra în Guvern dacă partidul consideră că „aduce un plus” Executivului, însă nu ar accepta, de exemplu, să fie ministru al Turismului, pentru că este un domeniu la care nu se pricepe. Social-democratul a explicat că va accepta o eventuală ofertă a partidului cu condiţia să fie un minister la care să se priceapă.

 

Şova, Teodorovici şi Daea faţă cu remanierea

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, pe 8 noiembrie, că el nu a primit reproşuri din partea Vioricăi Dăncilă, dar că un ministru nu are cum să rezolve toate problemele, chiar dacă ar lucra „zi şi noapte încontinuu”.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Lucian Şova (PSD), a spus, pe 31 octombrie, că se simte „flatat” de faptul că numele său figurează pe listele pentru remanierea guvernamentală şi a indicat că nu are nimic să-şi reproşeze.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat pe 2 octombrie că nu se teme de o posibilă remaniere guvernamentală, deoarece îi este teamă numai de Dumnezeu.

Citeşte şi Ultimul tehnocrat

 

Citește și: