904 vizualizări 3 dec 2019

Primarul General, Gabriela Firea, a sancţionat conducerea Companiei Municipale Energetica, în urma achiziţiei a trei autoturisme cu tracţiune integrală, informează Primăria Capitalei, printr-un comunicat de presă.

„Nu sunt de acord cu astfel de achiziţii, pe care nu le consider absolut necesare pentru o companie municipală. În consecinţă, am solicitat remedierea acestei situaţii, eventual prin vânzarea lor şi achiziţia unora mai potrivite pentru domeniul lor de activitate”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit comunicatului, Firea a cerut o analiză a tuturor achiziţiilor acestei companii.

„Prin anunţul de procedură publicat pe platforma SICAP cu indicativul CAN 1024498/11/11/2019, Compania Municipală Energetica a realizat achiziţia a 3 autovehicule Euro6, cu motorizarea de 1591cmc, 177 CP, tracţiune integrală, varianta de echipare medie şi consum mediu de 7,4 l/100km. Facem precizarea că, în anul 2020, Compania Municipală Energetica Bucureşti va demara cel puţin 3 şantiere consecutive – Piaţa Bobocica, Drumul Taberei şi Ferentari - pentru modernizarea reţelei de termoficare a Capitalei”, mai arată sursa citată.

Termoenergetica este compania care a preluat activitatea RADET, după ce aceasta a intrat în faliment.

 

Citește și: